Cazare studenți în cămine: ar putea avea prioritate cei vaccinați. Ministru Educației, anunț important

Studenții vaccinați ar putea avea prioritate la cazarea în cămine, a anunțat ministrul Educației.

Cazare studenți în cămine: ar putea avea prioritate cei vaccinați
Autor: Ioana Stan

In articol:

Sorin Cîmpeanu a anunțat că ar putea fi introdusă și la noi regula de prioritate la cazare a studenților vaccinați, așa cum este în Statele Unite ale Americii.

Pentru a se încuraja vaccinarea, Sorin Cîmpeanu a declarat că universitățile ar putea introduce criterii de cazare în căminele studențești.

Sorin Cîmpeanu, anunț important pentru studenții care se vor caza în cămine

Ministru Educației, anunț important
Cazare studenți în cămine: ar putea avea prioritate cei vaccinați[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Educației spune că este luată în calcul varianta ca studenții vaccinați să aibă prioritate la cazarea în cămine, locurile fiind limitate.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Universitățile românești încurajează vaccinarea și necesitatea vaccinării. Vaccinarea trebuie să rămână un act voluntar, dar universitatea are posibilitatea să introducă criterii prin care să încurajeze vaccinarea. Am discutat cu rectorii universitari din România și în cele mai multe dintre ele există posibilitatea de a organiza centre de vaccinare pentru pregătirea următorului an universitar.

În universitățile din România există o capacitate de cazare limitată. Ar putea introduce un criteriu: Să aibă prioritate la vaccinare studenții vaccinați, cu scopul de a asigura o protecție minimă.

Atâta vreme cât este un criteriu de prioritizare, nu văd de ce să fie discriminatoriu. Vaccinarea este și trebuie să rămână un act voluntar”, a spus ministrul Educaţiei, potrivit AlephNews.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, propunere radicală pentru anul școlar 2021-2022! Structura anului școlar ar putea reveni la trei trimestre

Studenții, încurajați să se vaccineze

Daniel David, preşedintele rectorilor din România, îi încurajează pe studenţi să se vaccineze împotriva coronavirusului.

„Am în plan să încerc să-i educ pe cât mai mulți să urmeze calea asta. La noi o astfel de decizie ar trebui să vină cu o mare aprobare, dacă nu cu reglementări. Sunt foarte hotărât să mobilizez și să dăm exemple astfel încât să vină în număr mare la vaccinare”, a spus Daniel David, președintele rectorilor din România.

Citeste si: Școala online continuă și după pandemie. Declarațiile făcute de Ministrul Educației: ”Trebuie să continuăm cu predarea online”

În Statele Unite ale Americii este aplicat acest criteriu. Peste 30 de universități îi obligă pe profesori și studenți să se vaccineze. Fără să fie imunizați, ei nu sunt primiți în campusuri.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sorin Cîmpeanu, anunț important pentru elevi. Ar putea recupera cursurile în vacanța de vară

Sorin Cîmpeanu face anunțul! Ce măsuri se impun în unitățile de învățământ după vacanța de Paște: „Am solicitat redeschiderea scolilor...”

Vești bune pentru elevi! Toți din învățământul primar vor beneficia de transport specializat gratuit până la școală! Legea se aplică începând cu următorul an școalar

Horoscop Zilnic Miercuri 12 Mai 2021: Nativii Fecioară vor avea parte de o schimbare în viețile lor

Dan Barna anunță că își dă demisia! Lovitura momentului! Ce va face dacă va fi urmărit penal

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

S-a demonstrat științific: norocul chiar există. Cum să-l atragi în viața ta

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies