Stiri

Cazul educatoarei bolnave de TBC. A fost confirmat primul caz de tuberculoza la unul din cei trei copii internati

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a anunţat, miercuri, că Institutul Marius Nasta din Bucureşti a confirmat primul caz de tuberculoză la unul din cei trei internaţi, după ce o educatoare a venit la Grădiniţa din Bucşani, deşi era bolnavă.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A. B.


Cazul educatoarei bolnave de TBC. A fost confirmat primul caz de tuberculoza la unul din cei trei copii internati
 
Potrivit Mediafax, Institutul Marius Nasta din Bucureşti a confirmat primul caz de tuberculoză la unul din cei trei copii internaţi. Pentru încă un copil analizele au infirmat boala, iar în cazul celui de-al treilea, analizele nu sunt definitivate.
Între timp, la un alt copil de la grădiniţa din Bucşani testul IDR, care depistează boala, a ieşit pozitiv.
 
“Încă un copil pozitiv la testul IDR primeste chimiprofilaxie la domiciliu. La momentul actual, cadrele didactice, contacţi direcţi ai doamnei educatoare, care s-au prezentat pentru consult pneumologic şi radiografie pulmonară nu prezintă leziuni pleuro- pulmonare active evolutive. Din cei 25 de copii înscrişi în grupa mică la care activa respectivul cadru didactic, până la data de 16 ianuarie 2018, au fost testati 19 copii, contacţi direcţi”, arată sursa citată.
 
La cabinetul unui medic de familie au mai fost testaţi alţi 26 de copii, iar la Dispensarul TBC un număr de 8 copii.
 
Potrivit DSP, educatoare s-a internat la Secţia de Pneumologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte- Sanatoriul TBC Moroieni, deşi în data de 22 decembrie 2017 când a fost diagnosticată, a refuzat acest lucru şi a primit tratament pentru tuberculoză la domiciliu.
 
Femeia a mai fost bolnavă de TBC în anul 2010 şi după efectuarea schemei de tratament s-a vindecat, primind acceptul de a-şi relua activitatea în anul 2011.
 
Medicii cred că îmbolnăvirea actuală poate fi o reactivare a infecţiei din 2010.
 
Ancheta epidemiologică este în derulare.
 
Poliţiştii din Dâmboviţa au deschis, de luni, un dosar penal în cazul cadrului didactic care a mers la şcoală fiind bolnav de TBC. Potrivit Poliţiei Dâmboviţa, anchetatorii urmează să stabilească dacă educatoarea de la Şcoala din Bucşani ştia că este bolnavă şi a pus în pericol elevii.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Andreea Mantea, “razboi total” cu Mihai Mitoseru la “Se striga darul”: “Fii atent ca daca vorbesti mult, ti se face rau!” Astazi, de la ora 20:00, la Kanal Dicon photo

Vedete

Andreea Mantea, “razboi total” cu Mihai Mitoseru la “Se striga darul”: “Fii atent ca daca vorbesti mult, ti se face rau!” Astazi, de la ora 20:00, la Kanal D

O editie speciala incepe astazi, la “Se striga darul”, de la ora 20:00. Andreea Mantea revine in forta la carma emisiunii “Se striga darul” alaturi de partenerul ei, Mihai Mitoseru asa ca aceasta editie se anunta a fi una spectaculoasa.

Titlu secțiune