Cazul pacientei arse de la Spitalul Floreasca. Ce s-a observat pe camerele video din sala de operație

Cazul pacientei arse de la Spitalul Floreasca. Se continuă ancheta în cazul femeii bolnave de cancer care a sfârșit după ce trupul ei a fost incendiat accidental pe masa de operație.

Distribuie pe:

Autor: A.M.


In articol:

Cazul pacientei arse de la Spitalul Floreasca. Se continuă ancheta în cazul femeii bolnave de cancer care a sfârșit după ce trupul ei a fost incendiat accidental pe masa de operație. Chirurgul Mircea Beuran a fost audiat luni pentru prima oară după incidentul care a dus la moartea pacientei sale. 

Femeia în vârstă de 66 de ani a murit după ce în timpul operației s-a folosit un dezinfectant cu o cantitate de alcool mult prea mare. În momentul aprinderii bisturiului electric, pacienta a fost incendiată.

Reprezentanții Corpului de Control au stat luni ore bune la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru a le cere explicaţii medicilor care au fost în sală în timpul incidentului, informează digi24.ro.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Mai exact, este vorba de trei medici care au participat la operaţie, dar și depre profesorul Mircea Beuran. Anchetatorii au fost nevoiți să privească îngroziți momentele în care corpul pacientei era prins de flăcări și cadrele medicale car alergau agitate în jurul ei, încercând să stingă focul. Întreg momentul a durat aproximativ 10 minute.

"Imaginile sunt analziate cu atenție și au fost deja vizualizate de mai multe ori. Sala arată normal din fericire, aparatul a fost ridicat de către specialiștii de la secția criminalistică”, a declarat luni ministrul sănătății, Victor Costache. 

Imaginile cu pacienta incendiată vă pot afecta emoțional

„Filmul evenimentelor este lămurit pentru Corpul de control. Cauzalitatea lor este încă de evaluat. Imaginile vă pot afecta emoțional”, a spus Moldovan, luni seara, la TVR 1.

„Se vede filmul evenimentelor, intervenția chirurgicală care s-a desfășurat, în cadrul căreia s-a produs accidentul cu incendiul și cu participarea ficărui membru al echipei. Este o filmare care lămurește foarte mult lucrurile”, a precizat ulterior, la Digi24, Horațiu Moldovan.

„Este evident că a fost folosit un biocid care era inadecvat, care era destinat dezinfecției mâinilor personalului care lucrează în sala de operații. Acest biocid este cu un grad ridicat de inflamabilitate”, având un conținut ridicat de alcool, iar combinația cu bisturiul electric a fost fatală, a explicat Horațiu Moldovan.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

ULTIMĂ ORĂ! Spitalul Floreasca a rămas fără acreditare după ce a ascuns cazul femeii care a ars pe masa de operație

Răspunsul șocant al șefului clinicii de Chirurgie Generală de la Floreasca, după ce pacienta arsă a murit: „Acum ce să facem, închidem spitalul?”

Mama Luizei Melencu, plângeri penale pentru procurorii neglijenți

Capitala zonei Moldova este afectată de COVID-19. Se închid restaurantele și cafenelele din Iași!

Un bărbat a decis să-și pună capăt zilelor, însă a mai luat două suflete nevinovate: un tată și fetița lui de 3 luni au fost uciși pe loc

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies