Cazul Sorina. S-a înaintat plângere penală împotriva procurorilor Secției Speciale

Cazul Sorina. Familia adoptivă a înaintat o plângere penală împotriva procurorilor Secției Speciale.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

Cazul Sorina. Avocata familiei adoptivă a micuței în vârstă de 8 ani, Sorina, a depus o plângere penală pe numele procurorului Mihaiela Moraru-Iorga și al procurorului general Bogdan Licu, conform Adevărul.

Motivul stă la baza modului în care s-a acționat în privința adopției Sorinei.

„Doamna procuror Iorga Moraru a reţinut paşaportul acestui copil (fetiţa de 8 ani, n.r) cerându-l de la Serviciul de paşapoarte. Sigur că avea paşaport. Potrivit hotărârii judecătoreşti, care nu este desfiinţată, Gabriel şi Ramona Săcărin sunt părinţii acestui copil. I-au scos paşaport, au făcut o cerere de eliberare a paşaportului solicitat de doamna Moraru Iorga pentru a împiedica acest copil să plece din ţară. Aceasta este o măsură de restrângere a libertăţii de circulaţie. De fapt, este un control judiciar informal pe care doamna procuror l-a impus fără a fi supus controlului instanţelor judecătoreşti. În baza unui fake news, oprim copilul în ţară şi statul român ia măsuri fără probe în baza unui fake news”, a declarat Diana Gavra, avocatul familiei Săcărin (familia adoptivă a Sorinei), la sediul Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, citată de Mediafax.

Citeste si: Dietă de vară. Dieta cu pepene galben pentru un corp perfect. Scapă de kilogramele în plus

Citeste si: Bernadette de la Puterea dragostei a aruncat bomba despre Jador: "Sufletul îmi spune să mă întorc în casă pentru el"

Citeste si: O altă audiere în cazul morții lui Răzvan Ciobanu! A mers azi la Poliția Constanța

Procurorul de caz Mihaiela Moraru-Iorga și procurorul general, Bogdan Licu, ar fi pus presiuni asupra Romanei Săcărin la audieri.

„A făcut diverse presiuni asupra acesteia să-i dea date despre judecători. Aşa cum se făcea pe vremuri la DNA. Toată lumea a condamnat aceste acţiuni asupra procurorilor abuzivi, pentru că de aceea s-a făcut secţia, pentru procurorii abuzivi, nu? Doamna procuror Iorga Moraru, cu o tehnică demne de cauze mai bune - doamna Săcărin nu era inculpat - a făcut presiune să declare ceva împotriva judecătorilor”, a mai spus avocatul.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate