Cazurile de Covid-19 cresc, dar Pelerinaj la Sfânta Parascheva rămâne în picioare! Mărturiile șocante ale pelerinilor: COVID nu stă pe moaște!

Pelerinajul la Sfânta Parascheva va avea loc în continuare, însă în condiții mult mai stricte.

Pelerinaj
Autor: Carmen Nicoleta

In articol:

 

Pelerinajul de la Sfânta Parascheva este cunoscut în toată țara, iar anul se strângeau mii de credincioși pentru a pupa moaștele. Pelerinii nu se tem de infectarea cu coronavirus, chiar dacă pericolul este mult mai mare odată cu participarea la pelerinaj.

Pelerinii susțin cu vehemență că nu pot lua virusul dacă pupă icoane sau moaște. Viorica, o femeie în vârstă de 67 de ani, a venit tocmai din Constanța pentru a participa la pelerinaj.

„Infecția nu se atinge de icoane, de cruce, de împărtășanie, de racle, de sfinți, n-are de-a face. Virusul este îngăduit de Dumnezeu pentru păcatele noastre, atât(...) la Sfintele moaște nu se îmbolnăvește! La Sfintele Moaște se dau vindecări, nicidecum boală. Dar eu cred că se vindeca cel care venea sau virusul dispărea, nici vorbă. Nu mi-am pus problema și nu mi-o pun așa", susține Vasilica, pentur Știrile Kanal D.

Citeste si: Mirela Vaida, din nou în pericol. Agresoarea ei umblă liberă pe străzi și atacă alți oameni- bzi.ro

pelerinaj
Coadă pelerinaj Sfânta Parascheva[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Reprezentanții bisericii, despre pericolul infectării cu coronavirus de la moaște

Reprezentanții bisericii au aceeași părere ca pelerinii. Ei susțin că dintele moaște nu au fost niciodată un pericol pentru credincioși, ci un izvor de vindecare.

„Niciodată și iată că avem 2000 de ani de creștinism, sfintele moaște, sfintele taine, împărtășania, nu au fost un pericol, ci dimpotrivă, izvor de vindecare, de mângâiere, de întărire. Pe de altă parte, când spun asta, spun că sfințenia nu este molipsitoare, adică a atinge mecanic, cu atitudine superstițioasă nu ajută dacă nu este dublat și de o credință care apoi să se vădească și în fapte bune", au declarat reprezentanții Bisericii.

Pentru ca Pelerinajul de la Sfânta Parascheva să aibă loc într-o manieră ferită de infectarea virusului, pelerinii ar trebui să păstreze o distanță de un metru și jumătate între ei și să poarte măști de protecție. Distanțarea socială ar putea crea cozi și mai mari, ținând cont că, în trecut, oamenii așteptau și 20 de ore.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce a declarat Virgil Ianțu, după infectarea cu coronavirus. Primele declarații ale prezentatorului TV

Coșmarul unei tinere după ce s-a infectat cu coronavirus. „Am sute de apeluri către DSP, nu a răspuns nimeni”

Un politician s-a infectat a doua oară cu COVID-19! Liberalul se află acum în carantină, izolat la domiciliu

Horoscop Zilnic Joi 13 Mai 2021: Se anunță o perioadă bună din punct de vedere energetic și prosperă

Calendar Ortodox 13 mai 2021. Una dintre cele mai mari sfinte ale Bisericii. Te apără de viclenia duşmanilor

Surpriza anului! Țiriac se însoară din nou! I-a dat deja inelul: viitoare soție este și ea super celebră

Istoria secretă. Adevărul despre bomba atomică a lui Nicolae Ceaușescu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies