Ce a vrut să le facă ministrul Marcel Vela prostituatelor din Caransebeș? Motivul pentru care fetele de moravuri ușoare nu-l au la inimă pe ”omul cu ordonanțele”

Marcel Vela, actualul Ministru de Interne, este un personaj pe care femeile de moravuri ușoare din Caransebeș nu-l au deloc la inimă.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Marcel Vela, ”omul cu ordonanțele”, a fost primar al orașului Caransebeș timp de 12 ani și a rămas în amintirea localnicilor și pentru o inițiativă destul de controversată. Actualul Ministru de Interne a încercat să profite de alegerile prezidențiale din 2009 pentru a spune un ”nu” hotărât prostituției și consumului de droguri.

Mai precis, Vela a încercat să impună un referendum prin care populația Caransebeșului să fie consultată în legătură cu aceste două probleme. Trebuie menționat că în acea perioadă existau discuții destul de serioase legate de legalizarea prostituției și a consumului de droguri ușoare. Primarul de atunci a vrut să pună capăt acelor discuții din urbea lui, ”după discuții cu mai mulți preoți”.

Ideea lui Marcel Vela a fost însușită și de alți primari. Astfel, Brașovul, Suceava și Bârladul s-au arătat interesate de organizarea unui astfel de referendum consultativ, în care locuitorii să-și exprime o părere legată de legalizarea celor două infracțiuni. Și acolo, primarii și consilierii locali sperau într-un ”aviz negativ” din partea oamenilor.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Cum era de așteptat, prostituatele din Caransebeș nu au privit cu ochi prea buni această inițiativă care le putea lua practic pâinea de la gură. Și așa ”cea mai veche meserie din lume” era oficial una ilegală, însă un astfel de referendum ar fi putut declanșa o adevbărată prigoană a autorităților împotriva lor.

Referendumul lui Vela, respins de tribunal

Subiectul a fost tranșat însă la Tribunalul Caraș-Severin, care a respins inițiativa lui Marcel Vela, pe motiv că nu există o hotărâre de guvern care să stea la baza referendumului. Practic, acesta nu avea o bază legală și nu avea cum să se organizeze. „Noi am votat organizarea referendumului în consiliul local, însă guvernul nu a dat hotărâre prin care să aloce fonduri şi să stabileacă cadrul clar al organizării referendumului”, spunea atunci primarul Marcel Vela.

Citeste si: Declarație pe propria răspundere. Doi ieşeni s-au dat drept polițiști și au aplicat "amenzi" usturătoare oamenilor care nu respectau legea

Citeste si: Marcel Vela, adevărul despre geaca de piele care a făcut istorie în timpul pandemiei. De ce o poartă la fiecare apariție

Citeste si: Marcel Vela, noi reguli pentru bătrânii de peste 65 de ani: „Probabil intervalul orar 11-13 nu este cel mai nimerit”

Citeste si: Marcel Vela, noi reguli pentru bătrânii de peste 65 de ani: „Probabil intervalul orar 11-13 nu este cel mai nimerit”

Anii au trecut, iar Marcel Vela, ajuns Ministru de Interne a reușit până la urmă să închidă bordelurile din toată țara, care au rîmas fără clienți din cauza pandemiei și a ordonanțelor militare anunțate de acesta.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Singura reacție a reprezentanților Bisericii Catolice după decizia autorităților privind Paștele ortodox

Coronavirus România. Un al treilea bebeluş şi mama lui au fost infectaţi cu coronavirus, la Timişoara

Anunțul oficial de la MAI! Ce nu avem voie să facem de Paște! Polițiștii vor împărți Lumina Sfântă

Dana Budeanu, declarații despre vaccin: „Nu mă voi vaccina niciodată”

Alertă pentru cei care au făcut prima doză de Pfizer! E interzis. Ce nu trebuie să facă la rapel

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Scandal cu Diana Șoșoacă la televizor: „Sunteţi un impostor! Mizerabilă eşti tu!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies