Ce accesorii profesionale nu trebuie sa lipseasca dintr-un bar?

In ceea ce priveste barurile, investitiile in echipament se indreapta intotdeauna spre decor, spre angajati si spre accesoriile profesionale care sunt obligatorii.

Distribuie pe:

fara descriere 

Sursa foto: https://rosehome.ro/sectiune/bar/

Daca sunteti interesati de accesorii profesionale pentru bar si de tot ceea ce implica afacerea din punctul de vedere al elementelor prezente intr-o astfel de locatie, cu acest articol puteti sa aflati despre tipurile de cani si pahare, despre ustensile si kiturile de cocktail, precum si alte informatii. O gama de accesorii pentru bar puteti gasi de exemplu la RoseHome, un magazin online specializat pe produse pentru HoReCa. 

Ustensile si kituri de cocktail

Orice bar are o sectiune de cocktail-uri, unele fiind reprezentative chiar pentru local in sine. Barmanii isi pun amprenta si isi arata talentul facand cele mai inedite si gustoase combinatii dintre alcool si sucuri de fructe diverse, combinate cu arome, frunze sau alte accesorii, care sa daruiasca un aspect interesant. Este o adevarata explozie de culoare, de imbinare a simturilor: gustativ, olfactiv si vizual. 

Ustensilele necesare pentru orice tip de cocktail bar sunt:

-Shaker din inox

-Lingura de bar

-Sita mica/mare

-Masuratoare bar

-Pisator

-Frapiera

-Tirbuson 

Fara aceste cateva ustensile nu se poate face un cocktail ca la carte. Un shaker ajuta in ceea ce priveste mixarea ingredientelor, lingura de bar sfarama frunzele si alte ingrediente si, fiind foarte lunga, poate sa ajunga si in paharele foarte inalte. Masuratoarea este necesara atunci cand sunt precizate cantitati exacte de alcool sau suc de introdus in bautura conform retetei. Un kit de cocktail profesionist puteti gasi la RoseHome, acesta cuprinzand toate elementele esentiale pentru orice bar. 

 

fara descriere

Sursa foto: https://rosehome.ro/produs/cana-vintage-barrel-40cl/

Forme si tipuri de pahare si cani de metal

Canile si paharele sunt nelipsite din orice bar. Ele constituie parte a echipamentului de baza. Forma si marimea lor sunt importante. Una dintre variante poate sa fie aceea a unor pahare si cani de metal, care sunt rezistente si aduc o nota de inovatie, un stil urban sau chiar retro chic barului. Formele lor pot sa fie inedite, precum cele stil ananas sau paharele de martini cu finisaj cupru. Cana emailata neagra poate sa fie folosita pentru ceai, vin fiert sau cafea, aducand o varianta industriala sau retro in functie de restul amenajarii si directiei barului. Paharul tiki skull din oferta RoseHome este unul special, fiind construit in forma de craniu. El poate sa fie utilizat in general la cocktailurile mai speciale sau in zilele de Halloween pentru a accentua momentul. Este construit dintr-o ceramica neagra care imita fonta. Poate sa fie folosit intr-un mod creativ, ca suport pentru paie sau lingurite. 

Alte accesorii profesionale pentru bar

Desigur ca oferta de accesorii a unui bar poate sa continue, incepand cu picuratorul sau filtrul, ori pisatorul. Oricare dintre ele are un scop in indeplinirea sarcinilor din cadrul barului. Picuratorul ajuta in ceea ce priveste masurarea cu mare acuratete a uleiului, alcoolului sau otetului. Filtrul separa anumite sucuri de pulpa lor sau filtreaza ceea ce este necesar pentru a prepara cocktail-urile. Pisatorul reuseste sa aduca mirosul fin al mentei sau al al altor ierburi aromatice la suprafata. 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate