Ce configurație trebuie să aibă un sistem PC potrivit pentru gaming?

Autor: Amalia Florea

In articol:

Înainte de achiziționarea unui desktop pentru gaming, va trebui să faci puțină muncă de informare.

Deoarece vorbim despre o investiție serioasă, cu siguranță îți dorești ca efortul financiar pe care îl vei face să merite. Este important să iei o decizie informată cu privire la specificațiile componentelor ce alcătuiesc sistemul ideal pentru tine, astfel încât eviți cheltuirea unor sume care nu sunt necesare. 

Trebuie să știi că anumite componente pot fi upgradate ulterior, în cazul în care vei dori mai multă putere sau o capacitate mai mare de stocare, iar asta îți va permite să setezi bugetul inițial într-un mod inteligent. Este recomandat să investești mai mult în componentele ce nu pot fi upgradate ci doar înlocuite, astfel încât să te bucuri de ele pentru cât mai mult timp. 

Un sistem performant de gaming trebuie să îți permită să rulezi ultimele jocuri lansate pe piață, care beneficiază de cele mai noi progrese tehnologice. De la culori, viteză și până la sunet, fiecare detaliu contează, astfel încât experiența ta să fie una de top.

     1. CPU

Unitatea centrală a PC-ului, respectiv procesorul, este cea responsabilă cu rularea și coordonarea tuturor aplicațiilor. CPU poate conține un număr diferit de nuclee, astfel: 

       - dual core- 2 nuclee

Citeste si: Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat- kfetele.ro

Citeste si: Ce a făcut fiul lui Arșinel după ce a murit marele actor! Imaginile au apărut pe internet..- bzi.ro

       - quad core- 4 nuclee

       - hexa core- 6 nuclee

       - octa core- 8 nuclee

Un sistem de gaming performant ar trebui să aibă minim patru nuclee, pentru a funcționa la un nivelul adecvat.

     2. GPU

Placa grafică este o altă componentă vitală, deoarece este responsabilă cu imaginile pe care le poți vedea pe ecran. Există nenumărate modele de plăci grafice disponibile, din acest motiv va trebui să faci alegerea în funcție de tipul de jocuri pe care le preferi. Dacă ești la început în ale gamingului, alege o un model GDDR3, care acceptă DirectX 11. 

     3. RAM

Memoria random este cea care oferă spațiul necesar pentru ca procesorul să acceseze datele de care are nevoie. Practic, cu cât RAM este mai mare, cu atât CPU poate rula jocul mai rapid. Și această componentă poate diferi în funcție de tipul de jocuri pe care le vei rula. Este nevoie de minim 8 GB, dar ideal este să alegi un RAM de 16 GB. Cu această capacitate vei putea rula majoritatea jocurilor disponibile, așa că nu merită să investești într-o memorie de 32 GB, pe care nu o vei utiliza, probabil, niciodată la maxim. De asemenea, componenta RAM este foarte ușor de upgradat, iar investiția respectivă poate fi amânată. 

     4. HDD/ SDD

Acesta este spațiul de stocar al calculatorului. Vei avea nevoie de mult HDD dacă preferi jocurile video care trebuiesc instalate pe computer. Din fericire, majoritatea desktopurilor pot include mai multe hard disk-uri, așa că spațiul disponibil nu ar trebui să reprezinte o problemă. SSD-urile sunt mult mai rapide decât HDD-urile, dar sunt și mai costisitoare. 

     5. Sistemul de răcire

Chiar dacă nu are legătură directă cu performanțele sistemului tău de gaming, coolerul poate contribui la experiența de joc. Este ideal un cooler silențios, care să ofere răcire avansată pentru tot sistemul 

Configurarea sistemului PC pentru gaming trebuie să fie un proces echilibrat, care să ia în considerare funcțiile fiecărei componente. Având în vedere importanța jocurilor pe care le vei rula, este important să știi dacă ai nevoie de un desktop destinat jocurilor multiplayer, jocurilor de shooting sau celor în rețea. Cea mai mare parte a bugetului ar trebui să fie destinată pentru achiziționarea celor două componente importante: CPU și GPU. Chiar dacă aspectul este și la rândul lui important, el trebuie lăsat pe ultimul loc în ordinea priorităților pe care le vei seta. Va trebui să te axezi mai degrabă pe funcționalitate și achiziția componentelor care vor îmbunătăți performanțele PC-ului. 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Zodia vedetă a zilei! Nativii care primesc un apel neașteptat! Vestea pe care au aflat-o le va schimba complet viața

Acoperământul Maicii Domnului 2022. Sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox român

Acoperământul Maicii Domnului 2022. Ce se dă de pomană la sărbătoarea închinată Fecioarei Maria

Gata cu zilele grele pentru 5 zodii. Vin finanțe multe și succes

SE SCHIMBĂ banii, din luna DECEMBRIE 2022. Anunțul momentului! Decizia s-a luat deja

Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii

Harry și Meghan, umiliți crunt de Regele Charles. Sunt mai rău decât cerșetorii

Doliu în sportul românesc! A murit un fotbalist cu peste 100 de meciuri în Liga 1! A făcut infarct chiar pe teren!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies