
In articol:
Ce este dieta japonezilor. Japonia înregistrează cea mai mică rată a obezității, iar de aceea meniul și regimul lor alimentar a făcut înconjurul lumii. Multe persoane s-au interesat despre alimentele pe care japonezii le consumă și au descoperit dieta care promite sănătate și o siluetă suplă.
Ce este dieta japonezilor
Poporul japonez este lăudat pentru organizarea, spiritul muncitor, dar și una dintre cele mai lungi speranțe de viață: 84 de ani. Aceste persoane au gene bune din naștere, însă și regimul alimentar le dă o mână de ajutor pentru un stil de viață sănătos.
Care sunt secretele dietei japoneze
Alimentele pe care le consumă sunt cele de origine animală, cereale, fructe și legume, însă este important modul în care le combină și cantitățile folosite.
O masă japoneză se consumă produse bogate în proteine, iar cel mai des se găsește peștele ca și carne. Pe locul doi în preferințele japonezilor se regăsește orezul, în cantități chiar industriale. Supa miso, algele marinele, ceaiul verde și legumele sunt alte ingrediente pe care trebuie să le includeți în regimul vostru dacă vă doriți să țineți dieta japoneză.
Citeste si: 7 fructe cu conținut redus de zahăr. Sunt perfecte de consumat la dietă
Care sunt secretele dietei japoneze
Controlul porțiilor
Citeste si: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Maramureș, autenticitate și frumusețe- kanald.ro
Studiile arată că, dacă așezi mâncarea pe o farfurie mare, ai tendința să mănânci mai mult.
Conform dietei japoneze, cetățenii servesc mâncarea în mai multe farfurii mici, adică fiecare fel de mâncare, fie el principal, fie garnitură, este servit pe câte o farfurie individuală. Astfel, oamenii vor servi câte puțin din fiecare mâncare și se vor sătura rapid, fără să ia în greutate.Orezul stă la bază
Deși majoritatea persoanelor spun că dietele nu trebuie să includă carbohidrați, în dieta japoneză se consumă orez din belșug.

Care sunt secretele dietei japoneze
[Sursa foto: PixaBay]Legume la fiecare masă
Dieta japoneză include multe legume în mesele zilnice. Femeile din această țară, când pregătesc masa, aleg să gătească pentru membrii familiei legume cu sosuri aromatice.
Citeste si: 5 băuturi-minune care te ajută să lupți cu kilogramele în plus
Carnea de pește
Carnea de pește este de departe proteina preferată a japonezilor. Cele mai populare sortimente de pește care se găsesc în dieta japoneză sunt somonul, macroul, tonul sardine și heringul. Poporul japonez consumă din plin carne albă, iar un plus al acestui consum este lipsa cărnii roșie din alimentația lor, un aliment nesănătos.
Dulciuri sănătoase
Dulcele este inamicul oricărei persoane. După orice masă copioasă sau măcar o dată pe zi, oricine poftește un desert delicios, însă este un obicei destul de greșit. În dieta japoneză trebuie să eliminați aceste deserturi și să începeți să consumați fructe proaspete. Japonezii preferă salatele de fructe în loc de deserturile calorice.
sursă: life.ro