Ce este un irigator bucal și la ce este bun: gadgetul la modă pentru menținerea sănătății dinților tăi

Pentru o curățare mult mai amănunțită a gurii există multiple metode care merg mai departe decât periuța de dinți. Una dintre ele este irigatorul bucal și, dacă nu știi ce este, nu-ți face griji, pentru că o să afli de aici ce trebuie să știi despre ele.


In articol:

Poate că nu ai auzit prea multe despre irigatoarele bucale. Asta pentru că acestea nu-și fac prea multă reclamă și mulți oameni se mulțumesc cu periuțele de dinți tradiționale și ața dentară.

Aceste aparate pot fi foarte utile din diverse motive, dar mai ales pentru că acționează mai eficient decat alte articole de igienă dentară. Dacă nu ai un stomatolog care să te trateze gratuit, aceste irigatoare pot fi cea mai bună opțiune.

Dacă dorești să afli mai multe despre aceste aparate, continuă să citești, pentru că vom trece în revistă caracteristicile lor.

Ce este un irigator bucal?

Irigatoarele sunt dispozitive care folosesc forța apei sub presiune pentru a ne curăța gura. Impactul apei asupra dinților și gingiilor face ca murdăria să fie îndepărtată, trecând prin toate golurile și crăpăturile. Există alimente care chiar îți pot deteriora dinții, așa că trebuie să ai grijă de tine.

Sunt formate dintr-un rezervor de apă, o pompă de presiune și o duză prin care iese apa. Sunt ușor de utilizat și s-au dovedit a fi mai eficiente decât periuțele tradiționale.

Deși am beneficia cu toții de pe urma utilizării unui irigator bucal, acestea sunt de obicei recomandate persoanelor care au ceva mai special, cum ar fi purtarea de aparate dentare sau implanturi. Apaatele dentare și fațetele au nevoie de îngrijire specială, iar aceste aparate se asigură că nu există lipsă de igienă care ne poate deteriora dantura.

De asemenea, un irigator bucal este de obicei indicat persoanelor cu boli bucale precum gingivita sau parodontita.

Aceste boli pot provoca dureri și leziuni ireversibile dacă nu aveți grijă deosebită de gingii.

Tipuri de irigatoare bucale

Aceste aparate pot fi împărțite în trei tipuri principale, și anume: irigatoare dentare, irigatoare portabile și irigatoare mixte.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Periuțe electrice- oferte (eMAG)

Irigatoare dentare: Sunt cele mai ușor de gasit. Sunt centre mici de curățenie dentara care au rezervoare intre 600 și 1.000 ml. Au și mai multe duze si o pompă de presiune. Au un mecanism simplu și există numeroase modele pe piață.

Irigatoare portabile: Sunt variante mai mici cu rezervoare mult mai mici. Acestea pot fi între 200 și 400 ml. Printre avantajele lor se numără dimensiunea redusă și faptul că sunt de obicei wireless. Sunt grozave pentru cei care călătoresc mult sau au puțin spațiu în baie.

Irigatoare mixte: Aceasta este varianta completă care aduce periuță de dinți integrată. Duzele sale au accesorii cu peri care sunt folosite pentru periaj înainte de irigare. De obicei sunt mai scumpe, dar ai avea tot ce ai nevoie pentru curățarea bucală într-un singur dispozitiv.

Periuțe electrice- idei

Faptul că există diferite tipuri ne face să avem mai multe opțiuni. Dacă avem de gând să călătorim mult, irigatoarele portabile sunt bune pentru noi. Pe de altă parte, dacă avem deja o periuță care ne place, este posibil să nu avem nevoie de un model mixt.

La ce ar trebui să acordăm atenție atunci când cumpărăm un irigator bucal?

La fel ca în cazul tuturor aparatelor electrice, trebuie să ținem cont de o serie de factori care ne ajută să-l alegem pe cel mai potrivit pentru noi. Sunt aparate cu un interior simplu, dar calitatea este în detalii și trebuie să știm să diferențiem produsele bune.

Rezervor: Cantitatea de apă care intră în recipientul său este cea care ne va anunța cât de des trebuie să-l umplem. Cel mai bine este întotdeauna să ai multă apă pentru a nu întrerupe tratamentul de curățare. Fiecare tip de irigator oral este diferit, dar vă recomandăm ca rezervorul să nu fie mai mic de 300 ml.

Periuțe electrice – descoperă opinii și idei

Duze: Numarul de duze variaza si intre unele modele si altele. Trebuie spus că trebuie să aibă întotdeauna mai mult de una și, în cazul irigatoarelor care nu sunt portabile, minim 3. Totul depinde de câte persoane urmează să folosească aparatul acasă, dar este bine să ai piese de schimb.

Niveluri de putere: Nu este recomandabil să vă spălați întotdeauna dinții cu aceeași presiune a apei. Puteți găsi irigatoare cu până la 5 niveluri de putere, care considerăm că sunt cele mai potrivite. Daca dorim o curatare corespunzatoare, cu cat mai multe optiuni cu atat mai bine.

Dimensiune: Daca urmează sa avem un raft potrivit, marimea nu ne deranjeaza excesiv. Dar, desigur, va trebui să ne gândim la ce este mai bine pentru noi. Cele care nu sunt foarte mari ni se par mai bune. Deși trebuie să ținem cont și de faptul că multe sunt detașabile și facilitează depozitarea acestora.

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies