Ce făceau Udrea şi Bica în timp ce judecătorul a decis ca ele să rămână în închisoare de Sărbători

Elena Udrea şi Alina Bica au primit o decizie devastatoare din partea magistraţilor costaricani înainte de Sărbători. Celor două le-a fost prelungit arestul preventiv.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

Omul de afaceri Costel Tăbăcaru, aflat în Costa Rica, a dezvăluit că nici Elena Udrea, nici Alina Bica nu se aflau în sala de judecată în momentul în care judecătorul a dat verdictul.

"Judecătorul astăzi nu le-a convocat în sala de judecată pe cele două, avocaţii nu au susţinut pledoarii, ci li s-au cerut concluzii pentru apărare în scris. Procurorului Ministerului Public i s-a cerut tot în scris, iar judecătorul a decis ca cele două să rămână în închisoare până la judecarea cererii de extrădare", a declarat Cornel Tăbăcaru la TV.

Procurorii costaricani au solicitat prelungirea mandatului iniţial de 2 luni primit de Elena Udrea şi Alina Bica, iar cererea lor a fost aprobată de magistraţi.

„Deja au rămas în puşcărie. Decizia este clară. La ora 10 a început procesul, la 11 se hotărâse pentru Elena Udrea că va rămâne în detenţie până la soluţionarea cererii de extrădare. Apoi a început pentru Elena Bica şi a durat până la 12.40. Şi rămâne şi ea în puşcărie. Hotărârea instanţei este atât de clară până la rezolvarea procedurii de extrădare, care poate dura încă o lună, însă şase, încă un an. Pot să spun că şi dacă ele ar zice mâine că se extrădează singure, nu, procedura va fi în cadrul legii, iar autorităţile noastre vor face după carte totul ca să nu fie acuzate că s-au grăbit”, declara ieri Cornel Tăbăcaru.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: