Ce faci în cazul în care copilul este bolnav și trebuie scos din casă! Răspunsul oficial al Poliției

Epidemia și restricțiile impuse din cauza COVID-19 ridică o serie de probleme cât se poate de serioase famiilor care au, din păcate, copii bolnavi, motiv pentru care Ministerul Afacerilor Interne și Poliția au decis să lămurească situațiile în care se poate ieși din casă.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian


In articol:

Astfel, printr-o serie de exemple date pe canalele oficiale de Poliția Română, dar exemple care pot fi extrapolate și la alte afecțiuni, familiile cu copii bolnavi pot ieși, în anumite condiții, din casă.

Citeste si: Marea BOMBĂ națională. TOȚI cetățenii au primit INTERZIS din partea poliției. NU ai voie să faci asta sub nicio formă

Citeste si: Pot merge cu mașina la service auto sau spălătorie? Răspunsul oficial al MAI

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Pot merge la cimitir în această perioadă? Răspunsul oficial

Întrebare: Sunt mama unui adolescent cu autism, incapabil să înțeleagă restricțiile actuale și a cărui anxietate s-a accentuat foarte mult de când stăm în casă, crescându-i agresivitatea față de sine și de cei din jur. Nu putem ieși nici măcar in fața blocului, pentru că el nu înțelege că nu ne putem îndepărta și poate deveni violent. Avem voie să îl plimbăm cu mașina personală  (tatăl lui ar conduce, iar eu l-aș supraveghea, fără să coborâm din mașină și fără să avem contact cu alte persoane), în scop terapeutic, fiind unul din putinele lucruri care îi reduc anxietatea și comportamentele agresive, pe lângă medicație?

Răspuns:  Având în vedere situația prezentată, precum și prevederile Ordonanței militare nr. 4/2020, în modelul declarației pe propria răspundere, la motivul deplasării aveți posibilitatea să bifați  pct.4 „motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor/copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie”.

Așa cum ați scris și dumneavoastră, pentru a evita contactul cu alte persoane, ca măsură preventivă împotriva răspândirii noului coronavirus, vă recomandăm să utilizați autoturismul proprietate personală, dacă îl ajută din punct de vedere terapeutic pe copil.

În acest caz, atât dumneavoastră, cât și soțul dumneavoastră trebuie să prezentați autorităților competente, în momentul verificărilor, actele de identitate și declarațiile pe proprie răspundere, în care, la „Motivul deplasării”, puteți bifa punctul 4, așa cum am menționat mai sus, iar la „Locul/Locurile deplasării” să menționați un traseu prestabilit, pe cât posibil. De asemenea, pentru copilul dumneavoastră trebuie să prezentați actul de identitate, dar și documente medicale care să ateste afecțiunile de care suferă.

 

Coronavirus in România! 346 de decese, aproape 7000 de îmbolnăviri cu COVID-19

Un număr de 6879 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în România de la începutul epidemiei, din care 246 în ultimele 24 de ore. Este a doua zi consecutivă de scădere a numărul de cazuri noi, însă în ultima zi au fost prelucrate un număr de teste mult mai mic față de ziua precedentă. 346 de oameni au murit până acum în țară și 52 de români au decedat în străinătate. În același timp, 1051 de persoane au fost declarate vindecate în România, iar la Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 241 de pacienți cu simtome grave de COVID-19.

Galerie foto 
Citește și:

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Un român de 19 ani, înjunghiat în plină stradă de doi africani. Atacatorii, prinși după șase săptămâni, în timp ce tânărul zăcea pe patul de spital

Cătălin a dispărut fără urmă în Franța. Bărbatul a fost preluat de o ambulanță, iar familia nu mai știe nimic de el

Cel mai bogat pensionar din România, legătura incredibilă cu infractorii periculoși care au evadat de la Colibași! ”Escape Plan” în varianta românească, cu Gheorghe Bălășoiu în...

FOTO Imagini greu de privit din casa în care au pierit doi copii și mătușa lor. Tatăl micuților, devastat de durere, povestește cum s-a întâmplat totul: „Am trecut prin foc”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies