Ce faci in mini-vacanta de 1 Iunie si Rusalii? Meteorologii au vesti foarte proaste

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit. Maximele, în medie, se vor încadra între 26 şi 30 de grade, cu valorile mai mari în data de 31 mai, iar minimele vor fi în creştere până în prima dimineaţă de iunie şi se vor situa între 11 şi 15 grade.

Autor: R.L.

Pe parcursul săptămânii a doua, variaţiile termice, puţin semnificative de la o zi la alta şi de la o noapte la alta, vor fi spre creştere până în ultimele 2 zile ale intervalului, apoi în scădere. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi de 13...14 grade.
Vor fi averse, pe arii mai extinse şi mai intense, în data de 1 iunie şi locale, aproape în fiecare zi, în intervalul 4 – 11 iunie.

 

CRIŞANA
Vremea va deveni deosebit de caldă, cu o medie a temperaturilor maxime în creştere de la 26 la 30 de grade. Apoi, valorile temice vor scădea treptat până la o medie diurnă de 24 de grade în data de 3 iunie. Între 4 şi 9 iunie vremea se va încălzi uşor, până la o medie a maximelor de 27 de grade, ca în ultimele două zile ale intervalului, media să se situeze în jurul a 26 de grade. Temperaturile minime vor creşte treptat de la o medie de 10 grade în prima dimineaţă, până la 15 grade în data de 1 iunie, apoi vor scădea la 9....10 grade, în dimineţile de 3 şi 4 iunie.

Cea de-a doua săptămână va începe cu creştere uşoară a valorilor nocturne, până la o medie de 12...13 grade, valori ce se vor menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză.

În ziua de 1 iunie şi temporar în intervalul 4 – 11 iunie vor fi averse, posibil mai însemnate cantitativ

 

TRANSILVANIA
Media maximelor diurne va creşte de la 23 de grade în prima zi, la 28 de grade în ziua de 31 mai, timp în care vremea va deveni deosebit de caldă.

Între 3 şi 7 iunie media diurnă se va menţine la 22... 23 de grade, apoi va creşte spre 25 de grade. Temperaturile nocturne vor creşte de la medii de 6...7 grade la începutul primei săptămâni, până la medii de 12...13 grade în data de 1 iunie, apoi vor marca o scădere treptată până în dimineţile de 3 şi 4 iunie, la medii de 7...8 grade. În cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză, mediile nocturne se vor menţine în jurul valorii de 10 grade.

Probablilitatea pentru averse va fi ridicată în fiecare zi, începând din noaptea de 31 mai, iar în ziua de 1 iunie şi în intervalul 5 – 6 iunie acestea vor fi mai frecvente şi mai intense.

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies