Ce ghinion fantastic am avut! La 39 de ani, Nicolae Ceausescu a cazut cu avionul de la 9000 de metri inaltime si a scapat cu cateva zgarieturi! Citeste povestea fabuloasa care putea schimba istoria Romaniei!

Nicolae Ceausescu a cazut cu avionul deasupra Moscovei si a scapat cu viata, in noiembrie 1957, cand inca nu ajunsese cel mai important om din stat.

Autor: Petru Luca

In 1957, pe 4 noiembrie, Nicolae Ceausescu, viitorul dictator, avea 39 de ani si indeplinea functia de secretar general adjunct al Partidului Muncitoresc Roman. Ca membru al unei delegatii a Republicii Populare Romane, condusa de ministrul de externe Grigore Preoteasa, nea Nicu a prins si el un loc in avionul care s-a deplasat in acea zi fatidica la Moscova, pentru aniversarea a patru decenii de la Marea Revolutie Bolsevica.

Acesta este tipul de avion cu care Ceausescu s-a prabusit deasupra Moscovei la 39 de ani Pe 4 noiembrie 1957, in jurul orei 18.00, incercand sa aterizeze pe aeroportul moscovit Vnukovo, aeronava s-a lovit de varfurile copacilor si s-a prabusit, toti cei trei membri ai echipajului, dar si Grigore Preoteasa murind pe loc, dintr-un total de 11 pasageri! In schimb, desi sansele de supravietuire dupa o prabusire cu avionul sunt minime, Nicolae Ceausescu a scapat doar cu cateva rani minore, conform certificatului medical: "tra­u­matism al partii externe a hemitoracelui drept si la gamba stanga. Plagi zgariate la fata, maini si picioare". Ca dovada ca nu a avut mai deloc de suferit, Ceausescu participa peste cateva zile chiar la inmormantarea lui Preoteasa, cu care zburase in acelasi avion, ba mai mult ii cara si sicriul, mascandu-si zgarieturile de la mana cu maneca paltonului! Ceausescu (stanga), la inmormantarea lui Grigore Preoteasa, cand isi mascheaza zgarieturile de la mana cu maneca paltonului AUDIO| Ceausescu a avut propria manea! Cel care a compus-o a murit la scurt timp dupa lansare!

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies