Ce i-a transmis Klaus Iohannis lui Joe Biden, în timpul consultărilor cu liderii NATO! Noi decizii împotriva războiului

O nouă rundă de consultări a avut loc între liderii globali alianți ai NATO. În acest context au fost puse la cale noi măsuri împotriva războiului ruso-ucrainean.

Autor: Karina Morar

In articol:

Klaus Iohannis, Joe Biden președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele Poloniei, Andrzej Duda, prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, prim-ministrul Italiei, Mario Draghi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, Charles Michel, și, pentru prima dată în acest format,prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida au participat luni, 28 februarie 2022, în cadrul unei teleconferințe în format restrâns, la

o nouă rundă de discuții referitoare la războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Citeste si: Klaus Iohannis, discuții urgente cu Joe Biden! Urmează un răspuns comun al aliaților SUA, după invocarea unui Al Treilea Război Mondial

Ce i-a transmis Klaus Iohannis lui Joe Biden, în timpul consultărilor cu liderii NATO

Steagul Rusiei și al Ucrainei

[Sursa foto: Shutterstock ]

Klaus Iohannis, Joe Biden și liderii globali, discuții pe seama războiului

În cadrul acestei discuții, Klaus Iohannis a punctat în fața lui Joe Biden faptul că Organizația Tratatului Atlanticului de Nord are nevoie pe Flancul Estic și la Marea Neagră de o mai bună organizarea și apărare.

Noua rundă de consultări ale conducătorilor, legate de eforturile aliate și transatlantice, vine ca o completare a discuțiilor ce au avut loc pe 11 și pe 18 februarie 2022.

„În intervenția sa, Președintele Klaus Iohannis a subliniat oportunitatea continuării consultărilor în acest format și importanța crucială a menținerii coordonării strânse și a unității aliate și transatlantice, precum și cu partenerii care împărtășesc aceeași viziune, în contextul regional cu impact asupra securității euroatlantice și globale și asupra ordinii internaționale bazate pe reguli, inclusiv din perspectiva

amenințării utilizării armelor nucleare de către Federația Rusă. A reiterat faptul că actuala situație gravă de securitate regională demonstrează, o dată în plus, necesitatea consolidării, de o manieră coerentă și unitară, a posturii aliate de descurajare și apărare pe Flancul Estic, în mod special la Marea Neagră,” transmite Administrația Prezidențial

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

De asemenea, liderii au analizat situația dintre Rusia și Ucraina, punând pe hârtie decizii ferme și concrete pentru a pune stop războiului. Președinții și premierii au pus la cale noi măsuri restrictive pentru ruși, astfel încât să nu se ajungă ca amenințările cu arme nucleare, la care a recurs Vladimir Putin, să devină o realitate cruntă.

”Președintele Klaus Iohannis a subliniat, și în acest context, importanța accelerării procesului de creare a Grupului de Luptă al NATO în România, ca măsură de a consolida suplimentar postura de descurajare și apărare a NATO în regiune. Totodată, președintele României a reluat apelul la trimiterea în țara noastră, de către aliați, a unui număr suplimentar de trupe și de capabilități”, se mai arată în comunicat.

klaus iohannis

Klaus Iohannis, declarație de presă 

[Sursa foto: Captura Video]

De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat faptul că atât Republica Moldova, cât și Ucraina au acum nevoie de sprijin în situația gestionării refugiaților ucraineni, pentru restabilirea păcii și câștigarea suveranității, cât și în cazul unei eventuale noi crize energetice. Dorind ca sursa de energie să fie un instrument politic eliminat din alianță pentru a pune astfel stop presiunii și șantajului venit din partea rușilor.

Mai mult decât atât, șeful statului a ținut să menționeze și ajutorul, în valoare de peste trei milioane de euro, pe care țara noastră l-a oferit până acum Ucrainei și cetățenilor ei. Însă, a subliniat și ideea prin care a declarat că România va continua să ofere asistență țării vecine, dar și să fie un hub pentru refugiații din Ucraina.

Citeste si: Elveția se alătură sancțiunilor împotriva Rusiei! Lovitură dură pentru oligarhii ruși

”Președintele Klaus Iohannis a reafirmat, și cu acest prilej, sprijinul României pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei și pentru dreptul acesteia de a lua propriile decizii de politică externă și de securitate.

Președintele României a subliniat că la eforturile depuse de țara noastră se adaugă facilitarea fluxului cetățenilor ucraineni de la frontieră, precum și asigurarea tranzitării în siguranță a unui număr mare de cetățeni ai altor state și a membrilor misiunilor diplomatice din Ucraina.

Președintele Klaus Iohannis a pus accentul, de asemenea, pe necesitatea de a sprijini eforturile Republicii Moldova, atât în ceea ce privește gestionarea refugiaților ucraineni, cât și în cazul unei eventuale noi crize energetice.

Totodată, în context, Președintele României a făcut apel la acțiuni hotărâte și coordonate pentru eliminarea energiei ca instrument politic de presiune și șantaj”, se mai arată în comunicat.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Zelensky a semnat cererea de aderare la UE! Documentul a fost publicat de autoritățile ucrainene

Negocierile dintre Ucraina și Rusia s-au încheiat! Concluzia discuțiilor intense din Belarus

Românii să părăsească Rusia, este anunțul făcut de Ministerul Afacerilor Externe!

Zodiile ferite de probleme în anul 2023. Leii își vor rezolva problemele financiare

Elena Udrea a dezvăluit totul: Nu i-am spus niciodată! Secretul pe care l-a ascuns până acum

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Putin va fi înlăturat. Este știrea momentului în toată lumea

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies