Ce inseamna gandirea pozitiva! Cei care se simt mai tineri decât sunt de fapt au şanse să trăiască mai mult

Persoanele care uită de vârsta din buletin şi se simt cu câţiva ani mai tinere ar putea trăi mai mult. Cel puţin aşa spune un studiu realizat de cercetători din Marea Britanie.

novalue

Riscul de mortalitate este mai scăzut la persoanele care se simt mai tinere decât sunt de fapt, în raport cu cele care se simt mai bătrâne decât vârsta lor reală. Este rezultatul unui studiu realizat de oameni de ştiinţă britanici despre efectele îmbătrânirii. Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 6489 de persoane, a căror vârstă medie a fost d 65,8 ani.

Subiecţii au fost împărţiţi în trei grupuri: 69,6% se simţeau cu 3-4 ani mai tineri decât vârsta reală, 25,6% se simţeau exact de vârsta pe care o aveau,

iar 4,8% se simţeau mai bătrâni cu ce puţin un an. Cele trei grupuri au fost monitorizate pe parcursul a 99 de luni, timp în care rata mortalităţii a fost de 14,3% în primul grup, 18,5% în cel de-al doilea şi 24,6% în cel de-al treilea.

Potrivit studiului, publicat în revista medicală JAMA Internal Medicine, legătura între felul în care oamenii îşi percep vârsta şi mortalitatea cardiovasculă este foarte strânsă, dar nu şi cu mortalitatea cauzată de cancer.

"Mecanismele subadiacente ale acestor legături merită să fie studiate mai în profunzime, lărgind câmpul de cercetare spre o paletă mai mare de comportamente care favorizează o stare de sănătate bună, cum ar fi menţinerea unei greutăţi corporale sănătoase, respectarea recomandărilor medicale, existenţa unui simţ al autocontrolului şi dorinţa de a trăi printre persoane care se simt mai tinere decât vârsta lor reală", a explicat Isla Rippon, cercetătoare la University College London, coordonatoarea studiului.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Închiderea granițelor nu este o soluție împotriva tulpinii Omicron, este avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Un virusolog italian face praf România din cauza ratei mici de vaccinare anti-COVID: „Și atunci care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”

Cetățeni greci, prinși cu certificate COVID falsificate în România și Bulgaria. Ancheta bate pasul pe loc: „Odată ce titularul are un astfel de document, este imposibil de...

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Șoc în România. Anunț despre președintele României: "Klaus Iohannis nu e în stare"

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Vedeta noastră, șocată în proria casă, în miez de noapte. Surpriza neplăcută care o aștepta în living

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies