Ce inseamna o “camera video profesionala” si cum alegi un astfel de device?

Daca iti doresti sa devii un adevarat creator de continut, se impune sa uiti de gadget-urile dedicate amatorilor si sa optezi pentru echipamente de imagistica performante.

Distribuie pe:

fara descriere

Ce beneficii ofera o camera video profesionala?

Aparatele profesionale pot fi utilizate atat in crearea filmelor spectaculoase, cat si pentru a acoperi evenimente la domiciliu. Acestea dispun de accesorii incorporate pentru a le asigura cameramanilor manevrabilitate in reglarea expunerii, versatilitate, calitate exceptionala, flexibilitate sporita si ergonomie maxima. Camerele video 4K ofera imagini extrem de clare, iar echipamentele Full HD reprezinta optiunea perfecta pentru orice buget. Un produs profesional este suficient de complex pentru a satisface exigentele specialistilor si nevoile videografilor independenti, fiind accesibil deopotriva proiectelor mari si activitatilor simple ce impun un anumit standard de calitate.

Cum alegi o camera video profesionala?

Daca vrei sa fii scriitor, ai nevoie doar de un creion si o hartie. Filmatul, pe de alta parte, implica o selectare atenta a echipamentelor de inalta tehnica. Trebuie sa acorzi atentie nivelului de iluminare minima al dispozitivului, masurat in unitatea lux. Cu cat valoarea lux este mai mica, cu atat va fi mai simplu sa filmezi noaptea sau in spatiile intunecate. In cazul in care optezi pentru o camera video cu o iluminare mai mare de 5 lux, asigura-te ca va avea un blitz eficient.

Un factor de selectie important este si zoom-ul optic, acesta determinand cat de departe poti filma. De exemplu, cei care filmeaza evenimente sportive au nevoie de capacitati de zoom superioare. Aceste proprietati trebuie sa lucreze mana in mana cu stabilizarea imaginii, mai ales in cazul magnificatiilor ce depasesc 10x. Utilizatorii apreciaza si camerele video cu o foarte buna conectivitate pentru transferul rapid de date si informatii. Asadar, aparatele care se pot conecta la Wi-Fi sunt eficiente si pot transmite in timp real cadrele surprinse. In alegerea ta, trebuie sa tii cont si de durata de viata a bateriei, precum si de spatiul de memorie.

Camere video profesionale - Recomandari de produs

Cea mai buna camera video este cea care iti ofera cat mai putine limitari asupra creativitatii tale si a activitatii pe care vrei sa o desfasori. Iata cateva recomandari de echipamente video profesionale.

Sony NEX VG-900

Daca iti doresti un dispozitiv performant si extrem de eficient, alege o camera video Sony. Modelul NEX VG-900 este considerat unul dintre cele mai bune device-uri de pe piata. Acesta beneficiaza de obiectiv interschimbabil, full-frame, ecran LCD tactil cu pivotare, rezolutie Full HD, senzor de cadru intreg (35,8 x 23,9 mm) cu filtre de culori primare RGB. Sony NEX VG-900 are microfon performant incorporat si poate fi conectata cu usurinta la alte dispozitive prin HDMI, Hi-Speed, USB. De asemenea, aparatul include si o telecomanda cu care poti actiona camera de la distanta.

Sony 4K FDRAX100EB

Pentru filmari in stil cinematografic, iti recomandam o noua dimensiune a rezolutiei, cu Sony 4K FDRAX100EB. Este vorba de un dispozitiv cu stabilizator de imagine Optical SteadyShot, ce aduce un plus de acuratete, chiar si in cazul unei inregistrari de la distanta mare, folosind maginificatia de 12x. Pana si microfonul dispune de zoom, astfel incat pot fi surprinse foarte clar sunetele.  

Camera video ofera o iluminare minima de 3 lux, pentru filmarea HD, si 6 lux, daca optezi pentru rezolutia maxima. Senzorul performant imbunatateste claritatea imaginii, reduce zgomotul si permite defocalizarea fundalului. Pe langa functiile de conectivitate standard, are si proprietatea wireless. Camera Sony 4K FDRAX100EB are capacitatea de a face poze, poate inregistra cu incetinitorul si beneficiaza de un ecran tactil.

JVC GC-PX100V

Pentru cei care isi doresc calitate si performanta la preturi bune, prezentam camera video JVC GC-PX100V. Un produs din categoria Full HD care inregistreaza la o rezolutie maxima de 1920x1080p. Este perfecta pentru filmarile pe timp de noapte, deoarece are o iluminare minima de 1.2 lux. Camera include un stabilizator optic ce permite inregistrarea clara la distante mari, cu ajutorul magnificatiei de 10x. Ofera conectivitate standard si wireless, filmare cu incetinitorul, microfon si difuzor incorporate si are proprietatea de a face fotografii.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate