
In articol:
O nouă minoritate sexuală apare printre cele deja existente. Cei cu orientarea asexuală nu sunt interesați de sex, chiar dacă mulți dintre ei nu l-au încercat niciodată. În momentul de față nu se știe cu exactiate câte în persoane au această orientare sexuală, dar numărul lor este în creștere.
Ce înseamnă asexualitatea
Asexualitatea, se mai spune și nonsexualitatea, este lipsa atracției, interesului sau dorinței sexuale față de activitatea sexuală. Conform oameniilor de știință, este o condiţie destul de rar întâlnită, însă tot mai multe cazuri încep să apară în lume.
Asexualitatea nu este provocată de o problemă mintală, o traumă din copilărie sau din motive religioase, ci corpul nu cere o apropiere intimă. Chiar dacă cei care nu simt atracții sexuale, ei se pot implica pur emoțional în relații cu persoane de acelaşi sex sau de sex opus. Un om asexual este capabil să se excite, dar excitarea nu este percepută la fel.
Citeste si: ”Afacerea” cu refugiați nu mai merge. Românii îi dau afară pe ucraineni din case- stirileprotv.ro
Persoanele asexuale au sentimente, emoții și se pot îndrăgosti ca un om normal. În relațiile de cuplu, când vine vorba de sex, satisfacerea partenerului rămâne la decizia lor, iar cei care își doresc copii apelează de multe ori la fertilitatea în vitro sau la adopție.
Vedete care se consideră asexuale
Sexul este sănătos pentru organism, dar există peroane care nu sunt interesate de acest lucru.
Citeste si: 4 moduri sa faci sex fara sa faci sex
Persoanele care nu au atractie sexuală sunt puține, dar nu lipsesc din rândul vedetelor. Cel mai cunoscut om asexual este legendarul designer Karl Lagerfeld. Deși a fost căsătorit, a decis să pună punct vieții sexuale.
Karl Lagerfeld[Sursa foto: Instagram]
Și țara noastră se află pe harta asexualității, dar din cauza prejudecățiilor mulți nu și-au recunoscut public această orientare.
În România există o platformă online a comunității asexualilor, Reţeaua de Educaţie şi Vizibilitate Asexuală (AVEN), unde peroanele asexuale pot primi sfaturi și pot participa la terapiile de grup, în care fac schimb de povești și pot înțelege că nu sunt singuri.