Ce legătură a avut Leonard Miron cu Securitatea lui Ceaușescu! Deși recrutat, fostul prezentator nu a dat nici o notă informativă despre colegii străini!

Leonard Miron, fostă vedetă a TVR, a fost recrutat de vechea Securitate pe vrema când era student.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Leonard Miron, fostă vedetă a postului public de televiziune, a fost recrutat de Securitatea comunistă pe vremea când era student, cu doar o lună înainte de Revoluția din 1989.

Leonard Miron, recrutat pentru a da informații despre studenții străini de la Medicină

Miron ar fi trebuit să dea informații despre studenții străini de la Facultatea de Medicină pe care o urma în acei ani, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat până la urmă. Astfel, Miron a scăpat de sintagma de lucrător/colaborator al Securității, în urma verificărilor făcute cu ceva ani în urmă de CNSAS (Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității).

Citeste si: Leonard Miron, în serviciul Reginei Angliei! Fosta vedetă TVR, ”recrutată” de guvernul britanic! Lovitură uriașă, la doi ani după ce a aflat că suferă de cancer! Dezvăluiri exclusive

”În baza Notei de Constatare nr S/DI/I/1767 din data de 12.07.2010, întocmită de Direcția de Specialitate din cadrul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, în care se regăsesc următoarele elemente: domnul Miron Leonard este titular al dosarului fond rețea nr R 82005 (cotă C.N.S.A.S.).

Domnia sa a fost recrutat la data de 16.11.1989, pentru ”supravegherea informativ în rândul studenților străini”. A semnat un Angajament, prelând numele consiprativ ”Alexandru”. Direcția de Specialitate nu a identificat documente trimise Secuității de către domnul Miron Leonard”, se arată într-o comunicare a CNSAS emisă cu câțiva ani în urmă, în urma unor verificări realizate de consiliu.

Citeste si: Iată lista fugarilor din România, condamnați la ani grei de pușcărie. Cum acționau cei din gruparea "Riviera Maya"...- bzi.ro

Ce face azi Leonard Miron?

Leonard Miron a absolvit Facultatea de Medicină dar nu a practicat meseria de medic. În schimb el a ales televiziunea, la care, de asemenea a renunțat în urmă cu aproape un deceniu. El locuiește în prezent în Marea Britanie și chiar a lucrat câteva luni pentru o agenție guvernamentală de acolo.

Citeste si: Leonard Miron e revoltat că Margherita de la Clejani s-a urcat pe Crucea Monumentului Eroilor Revoluției: „Nu, nu a arestat-o nimeni!”

Acum, Miron s-a întors la jobul lui anterior, cel de manager al unuia din cele mai mari vase de croazieră din Europa. El fusese nevoit să-și întrerupă cariera din cauza pandemiei care a oprit, la un moment dat, acest tip de turism.

Leonard Miron

Documentul de la CNSAS referitor la Leonard Miron

Leonard Miron este una din primele personalități din România care și-a recunoscut orientările sexuale într-o perioadă în care acest lucru nu era foarte comod pentru cel care o făcea. El a ales să plece din România alături de partenerul lui spaniol, cu care are o relație și în ziua de astăzi. Miron este omul de care se leagă prezența României la Eurovision, el prezentând acest format între 1998 și 2001, apoi în 2008, în 2010 și în 2012.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies