Ce măsuri de relaxare vor fi aplicate de la 1 iunie, 1 iulie și 1 august? Toți românii trebuie să știe asta

Autoritățile au anunțat ce măsuri de relaxare vor aplicate de 1 la iunie, 1 iulie și 1 august.

Măsurile relaxare în perioada următoare
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

România pare că a câștigat bătălia cu pandemia de coronavirus. Numărul de cazuri de COVID-19 a scăzut semnificativ, iar peste 4 milioane de persoane s-au vaccinat împotriva noului coronavirus. Astfel, autoritățile au decis relaxarea treptată a măsurilor. 

Măsurile relaxare în perioada următoare

Data de 1 iunie va reprezenta prima etapă importantă de relaxare a măsurilor.

Dacă se vor vaccina 5 milioane de oameni până atunci, la nunți, botezuri sau alte evenimente private, vor putea participa, în exterior, maxim 70 de oameni și, în interior, 50. Sălile de fitness vor putea funcționa la 70% din capacitate și fără mască de protecție. 

De la 1 iulie, este foarte posibil ca teatrele și sălile de spectacol să funcționeze la 100% din capacitate. Totul va fi posibil, dacă până la data respectivă vor fi vaccinate 6 milioane de persoane. În continuare, și sălile de fitness ar putea fi deschise la capacitate completă și se vor putea organiza grupuri de maximum 10 persoane, care nu fac parte din aceeași familie. 

Măsurile relaxare în perioada următoare
Imagine ilustrativă[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Românii se vor putea opera gratuit în sistemul sanitar privat! Noul OUG va aduce mai multe schimbări în Sănătate- bzi.ro

Citeste si: Coronavirus România! Câte cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

„Se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și respectarea măsurilor de protecție sanitară, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori”, se arată într-un comunicat transmis de CNSU. 

De la 1 august, evenimentele se vor putea desfășura cu cel mult 5.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecarea persoană și respectarea măsurilor de siguranță. Evenimtele private( nunți, botezuri, parastase etc) se vor desfășura cu maximum 150 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Citeste si: Un nou tratament anti-COVID, avizat de Agenția Europeană a Medicamentului. Cum acționează medicamentul

  „Începând cu data de 1.08.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 5.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și respectarea măsurilor de protecție sanitară și cu condiția ca evenimentul să nu aibă o durată mai mare de o zi”,  conform  Libertatea.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Tinerii vaccinați împotriva COVID-19 vor primi laptopuri, tablete și telefoane mobile. Tot ce trebuie să știi

S-a vindecat de COVID-19 la 99 de ani. Povestea impresionantă a veteranului de război: "Trăiesc minunea de a mă întoarce acasă"

Valeriu Gheorghiță, despre infectarea cu COVID-19: ”Va căpăta în viitor un caracter sezonier ca orice altă viroză respiratorie”

Horoscop Zilnic Marți 22 Iunie 2021: O stare de spirit plină de energie pozitivă atrage cu sine succesul și fericirea

Un actor extrem de cunoscut, în stare GRAVĂ! În cele din urmă, probabil că mă va ucide

SCANDAL IMENS! Cine este femeia pentru care Laurențiu Reghecamf divorțează de Anamaria Prodan? Ea este motivul real al separării. Este BOMBA ANULUI

Fenomene paranormale înfricoșătoare. Morții de Covid au trimis mesaje. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies