Ce medicament este recomandat pentru tratarea Covid-19. Organizația Mondială a Sănătății a făcut anunțul

OMS a făcut public medicamentul care ajută împotriva formelor grave ale bolii provocată de virusului COVID-19.

Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Organizația Mondială a Sănătății a făcut public, pentru prima dată, medicamentul care ar putea să prevină formele grave ale virusului COVID-19 la pacienții care fac parte din categoriile cu risc ridicat.

Ce medicament este recomandat pentru tratarea Covid-19

În premieră de când pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe omenire, la nivel global, OMS a făcut public medicamentul recomandat pentru tratamentul COVID-19 . Medicamentul

este recomandat pacienților cu un risc ridicat de a face o formă gravă a bolii, mai ales a celor care suferă de boli cronice sau imunodeficiență.

Citeste si: România ar putea avea până la 2.500 de cazuri COVID la ATI până la finalul lunii octombrie! „Acesta ar fi scenariul cel mai rău”

Potrivit OMS, combinaţie de casirivimab şi de imdevimab, produse fabricate de compania americană Regeneron şi de compania elveţiană Roche, pot îmbunătăţi şansele de supravieţuire ale pacienţilor cu risc crescut care au făcut o formă severă a bolii.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Ce medicament este recomandat pentru tratarea Covid-19

Tratamentul numit Ronapreve sau REGEN-COV este bazat pe o combinație de casirivimab și imdevimab și are ca obiectiv combaterea infecților. Aceasta a primit deja autorizația de urgență pentru a fi utilizat în SUA, dar și în afară, după ce OMS a cerut companiilor producătoare să scadă prețurile sau să-l distribuie în mod echitabil la nivel mondial pentru ca fiecare țară să aibă acces la

el, mai ales tările mai puțin dezvoltate.

„Nu este echitabil ca oamenii care trăiesc în ţări mai sărace să nu aibă acces la medicamente anti-coronavirus, care reduc riscul de deces, doar pentru că grupurile farmaceutice deţin monopol şi urmăresc un profit ridicat. ”, a declarat Elin Hoffmann Dahl, reprezentantul organizaţiei Doctors Without Borders.

Ce medicament este recomandat pentru tratarea Covid-19

Când se termină pandemia în lume. E mai devreme decât ne așteptăm

De asemenea, Marea Britanie l-a aprobat încă de luna trecută, iar Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea lui în urmă cu șapte luni. Conform unui comunicat de presă susținut de OMS, această combinație de medicamente îi vizează pe pacienţii cu un risc crescut de spitalizare şi cei care nu au dezvoltat anticorpi naturali împotriva Covid.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Connect-R, educație la nivel înalt pentru fiica sa! Ce planuri are cu micuța Maya?

Sebastian Chitoșcă se abține cu greu să nu izbucnească în hohote de plâns! Fostul Faimos suferă pe o melodie de dragoste

Tatăl lui Nuțu Cămătaru a fost șeful cizmarilor din București iar bunicul a fost un burghez din Bărăgan! Legătura cu Marian Vanghelie: ”El cosea fețele la pantofi”! Dezvăluiri...

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Bomba zilei despre pensiile din România! Abia acum s-a aflat adevărul crunt. Ministrul a recunoscut

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Vedeta noastră, șocată în proria casă, în miez de noapte. Surpriza neplăcută care o aștepta în living

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies