Ce munci poate să facă Elena Udrea în închisoarea din Costa Rica! Deţinutele produc pungi, genţi sau cârlige, iar câştigul maxim este de 90 de euro pe lună! EXCLUSIV

S-a aflat ce munci poate să facă Elena Udrea în închisoarea din Costa Rica. Deţinutele sunt plătite foarte prost.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

fara descriere


In articol:

Se ştie ce munci poate să facă Elena Udrea în închisoarea din Costa Rica. O profesoară de la Universitatea de Drept din San Jose, capital ţării, a făcut un studiu despre condiţiile din închisoarea El Buen Pastor, acolo unde este încarcerată Elena Udrea. Din document reiese că deţinutele efectuează diverse munci, precum curăţenia în puşcărie, gătit, grădinărit, spălat de haine, dar sunt şi ateliere unde se fac bijuterii sau alte sevicii pentru companii private. Acestea plătesc 350 de coloni costaricani pe oră, adică aproximativ 0,5 euro!

Ce munci poate să facă Elena Udrea în închisoarea din Costa Rica: "Munca le ţine ocupate pe deţinute"

Unele deţinute împachetează diverse produse şi fac pungi, fiind plătite cu 25.000 de coloni pe două săptămâni, adică aproape 38 de euro, ceea ce înseamnă 19 euro pe săptămână. Sunt şi ateliere unde se fac genţi, pentru fiecare produs realizat primind 60 de coloni, adică mai puţin de 0,1 euro. În închisoare, deţinutele fac şi cârlige, salariul fiind de 7.000 de coloni pe două săptămâni. Responsabila de întreţinerea închisorii încasează 7.500 de coloni în 14 zile, adică 0,01 euro! “Sumele sunt nesemnificative, dar munca le ţine ocupate pe deţinute şi le scade din pedeapsă”, se arată în studiu.

fara descriere

Ce munci poate să facă Elena Udrea în închisoarea din Costa Rica. Poate primi dreptul  la patru apeluri telefonice pe zi

Studiul arată ce munci poate să facă Elena Udrea în închisoarea din Costa Rica. O deţinută care spală haine a mărturisit că primeşte 8.000 de coloni pe săptămână, având dreptul şi la patru apeluri de telefon pe zi. “O deţinută care lucrează la chioşcul închisorii a spus că nu e platită”, se dezvăluie în studiu. La final, se conchide că “80 % din deţinute primesc un salariu lunar, însă doar 16% din acestea câştigă 30.000 de coloni pe lună (45 euro) , fără să se depăsească 60.000 de coloni (90 de euro)”.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate