Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Parascheva? Peste 60.000 de români își aniversează onomastica astăzi

Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Parascheva. Vezi care sunt numele derivate din Parascheva.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Parascheva. Vezi care sunt numele derivate din Parascheva. Aproape 60.000 de români își aniversează onomastica pe 14 octombrie 2021, potrivit statisticilor MAI.   

Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Parascheva

Pe 14 octombrie 2021 este mare sărbătoare în România. Creştinii o sărbătoresc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași, iar aproape 60.000 de români își aniversează onomastica, potrivit statisticilor MAI.

Numele de Parascheva provine de la grecescul paraskeve, care înseamnă vineri.

Numele derivate din Parascheva sunt:  Paraschiva, Paraschiv, Pachita, Paraschita, Parastita, Parasca, Chiva, Chivuța, Vuța, Chivu  și Petcu.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Citeste si: Mesaje de La Mulți Ani de Sfanta Parascheva 2021. Urări şi SMS-uri pentru cei care își sărbătoresc onomastica

Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Parascheva. Peste 50.000 de români își aniversează onomastica pe 14 octombrie

Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Parascheva. Peste 50.000 de români își aniversează onomastica pe 14 octombrie

[Sursa foto: Shutterstock]

Aproximativ 60.000 de români își aniversează onomastica 

”Aproape 60.000 de români îşi aniversează onomastica de Sărbătoarea Sfintei Parascheva.Potrivit

statisticilor existente, la nivel naţional, din cele 55.316 de persoane care poartă nume sau derivate ale numelui Sfintei Parascheva, majoritatea sunt femei (51.138). Cele mai multe sărbătorite poartă numele Paraschiva (49.341), urmate de Chiva (640), Chivuţa (584), Parascheva (573).Dintre bărbaţii sărbătoriţi la această dată, majoritatea poartă numele de Paraschiv (3.874), Chivu (301), Paraschev (3). Tuturor celor care îşi serbează onomastica la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva le dorim fericire, sănătate şi împliniri alături de cei dragi!”, se arată în comunicatul transmis de MAI.

Citeste si: Sfanta Parascheva 2021. Cea mai puternică rugăciune pe care e bine să o citești pe 14 octombrie

Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Parascheva. Peste 50.000 de români își aniversează onomastica pe 14 octombrie

Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Parascheva. Peste 50.000 de români își aniversează onomastica pe 14 octombrie

[Sursa foto: Shutterstock]

Mesaje de La Mulţi Ani pentru cei care poartă numele Sf. Parascheva

 • La mulţi ani, Parascheva! Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată şi un an plin de realizări. La mulţi ani de ziua numelui!
 • Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată înţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se-mplinească!
 • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
 • Să fii mereu tânăr şi cu acelaşi spirit vesel. Viaţa să-ţi ofere clipe minunate şi bucurii nemaiîntâlnite. La mulţi ani fericiţi, Paraschiv!
 • Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie!
 • Cu ocazia zilei Sfintei tale, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!
 • Dragă Chivu, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer "LA MULŢI ANI" să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
 • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
 • Fie ca începând cu aceasta zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, sa ai doar zile însorite și pline de bucurie. La mulți ani!
 • Să fii mereu tânăr și cu același spirit vesel. Viața să-ți ofere clipe minunate și bucurii nemaiîntâlnite. La mulți ani fericiți!
 • De ziua numelui tău, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Parascheva!
 • Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La multi ani!
 • Toata fericirea astăzi de ziua numelui tău, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingaș ca tine. Iți doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume. La Mulți Ani!
 • Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani, Parascheva!
 • Zi speciala Pentru ca astăzi este o zi speciala pentru tine, mă alătur si eu celor ce-ti doresc din adâncul sufletului un sincer La Mulți Ani!
 • Îngerii sa-ti călăuzească pașii La mulți ani, Parascheva! Îngerii sa-ti călăuzească pașii iar Sfântă Fecioara sa-ti lumineze drumul in viată!
 • În zi de mare sărbătoare a Ortodoxiei, pentru că porţi numele Sfintei Parascheva, îţi urez multă sănătate şi fericire!
 • La mulţi ani, Parascheva! Fie ca începând cu această zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, să ai doar zile însorite şi pline de bucurie. La muţi ani!
 • La mulţi ani şi fie ca Sfânta Parascheva să te călăuzească mereu!
 • La Mulţi Ani, Chivule, şi sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale!
 • Dragă Chiva, îţi doresc o zi onomastică nemaipomenită şi să fii din ce în ce mai mult iubită. La mulţi ani!
 • La mulţi ani, Parascheva! Ceea ce îţi doreşti să şi se îndeplinească şi să fii iubită!
 • La mulţi ani, fericire, împăcare sufletească, flori, iubire, sănătatea te pălească, prietenii să nu te uite şi să ai bucurii multe!
 • Zâmbește și s-aveți parte de toată distracția și emoția specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de lumină și sănătate. La mulți ani!
 • Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți un călduros „La multi ani”, multă sănătate, multe realizări și tot ce vă doriți lângă cei dragi.
 • Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să vă însoțească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sf. Parascheva cât mai frumoasă!
 • Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese și realizări. Sfânta Parascheva a cărui nume îl porți să te ocrotească și să te călăuzească mereu. La Mulți Ani!
 • Zi sfântă De Sfânta Parascheva, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!
 • Zi sfântă Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa-ti aducă fericire si bucurie. La mulți ani de Sfânta Parascheva!
 • O sărbătorim pe Fecioara Parascheva si te sărbătorim pe tine. Sa ramai mereu blânda, buna si drăguța cu toți cei din jurul tău!
 • Prietena mea, Parascheva, sper sa ramai mereu un spirit tânăr si plin de viată, sa fim mereu împreuna si sa nu uitam niciodată frumoasa prietenie dintre noi. La mulți ani!
 • Azi la meteo s-a anunţat cod galben de pupici şi de urări şi cred că responsabil pentru asta eşti tu. La mulţi ani!
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sf Parascheva 2021. Mesaje de La Mulţi Ani, urări şi SMS-uri pentru sărbătoriţii zilei

Sfanta Parascheva 2021. Cea mai puternică rugăciune, dar şi Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva

Sfânta Parascheva 14 octombrie 2021. Sărbătoare mare pentru toţi creştinii din România

Ce surprize au pregătit astrele pentru zodii, începând cu noaptea aceasta

Descoperire ȘOC despre Pfizer. Ce efect are asupra copiilor de peste 12 ani

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

La 14 ani de la DISPARIȚIA ELODIEI, CIOACĂ ȘOCHEAZĂ întreaga ROMÂNIE. Se ÎNTÂMPLĂ în ÎNCHISOARE

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies