Ce nume se sărbătoresc de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Peste 1,7 de milioane de români își aniversează onomastica pe 21 Mai 2021

Care sunt români care își sărbătoresc numele pe 21 mai?

Ce nume se sărbătoresc de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena
Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena[Sursa foto: shutterstock]
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt sărbătoriţi în 21 mai de către Biserica Ortodoxă, iar peste 1,7 milioane de români își serbează onomastica cu ocazia acestei zile.

Ce nume se sărbătoresc de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena

Pe 21 mai 2021, creştinii îi sărbătoresc pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, iar cei mai multi români care își serbeaza onomastica sunt cei cu numele de Constantin și Elena.

Nume derivate din Constantin: Costea, Costel, Costache, Costin, Codin; Constanța, Constantiu, Costandin, Constantina, Dinu, Dina, Tinu, Tina, Costel, Costică, Costaș, Tică, Ticu, Titi, Titel, Dinicu, Dinică, Tinuț, Tinel, Tanța, Tănțică și Tanți.

Citeste si: Pe ce dată este Înălţarea Domnului în 2021? Sărbătoarea are loc la 40 de zile de la Paşte

Semnificația numelui Constantin provine din limba latină și înseamnă hotărât, statornic, ferm. Acest nume transmite faptul că omul trebuie să lupte, să rămână hotărât și statornic în fața greutăților vieții.

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

Nume derivate din Elena: Elena, Elina, Eleni, Elenca, Ela, Eli, Eleonora, Helena, Helene, Helenca, Heleni, Helinca, Ilina, Ilinca, Ileana, Ilenuța, Ilenuș, Ilenușa, Ilinuța, Leana, Lenuța, Lenuș, Lenușa, Leanca, Lena, Leni, Lina, Nora, Nuța, Nuți, Nuțica și Nuțisor.

Semnificația numelui Elena provine din limba latină și înseamnă torţă, făclie, dar şi foc sacru. Acest numele ne trimite cu gândul la eroina mitologiei grecești, vestită pentru frumusețea ei.

Ce nume se sărbătoresc de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena
Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena[Sursa foto: Profimedia]

Peste 1,7 de milioane de români își aniversează onomastica pe 21 Mai 2021

Peste 1,7 milioane de români îşi aniversează onomastica de sărbătoarea Sfinţilor Mari Împăraţi Constantin şi Elena, dintre cei 619.399 sunt bărbaţi și 1.131.443 sunt femei.

Citeste si: Când pică Paștele în 2022. Cum se calculează data Paștelui

Potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, majoritatea românilor care îşi sărbătoresc onomastica de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, 476.643 poartă numele de Constantin, 79.276 numele de Costel și 30.668 cel de Costică. De asemenea, numele de Costin este purtat de 21.062 de persoane, Costinel un număr de 10.674, iar cei mai puțini sunt cei cu numele Costi în număr de 746 și cei cu numele Costeluş care sunt ca număr 330.

Femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 872.774 poartă numele de Elena, 115.950 numele de Ileana şi 24501 numele Constantina. Alte 63.900 de femei poartă numele de Lenuţa şi 48.988 numele de Constanţa. Potrivit acestor statistici cele mai putine femei se numesc Leana cu un numar de 3.627 și Nuți cu numărul de 1.388.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Au încercat să profite de moartea Elenei și a fiului ei! Familia româncei este revoltată: ”Noi nu cerem nimic”

Imagini interzise! Simona de la Burlacul, preferata lui Andi Constantin, a facut videochat?! Fanii emisiunii au descoperit poze intime cu ea

Moscova declară vaccinarea obligatorie pentru cetățenii din mai multe domenii! Oficialii din sănătate au făcut anunțul

Prima brioșă pe care ai ales-o va dezvălui defectele pe care le ai

Denise Rifai a fost ȘOCATĂ! Informația pe care a aflat-o chiar la TV

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Agent secret: „Eu am ucis-o pe prințesa Diana”. Casa Regală e în stare de șoc

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies