Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Mihail și Gavriil? Peste 1.3 milioane de români își aniversează onomastica astăzi

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Mihail și Gavriil? Vezi care sunt numele derivate din Mihail și Gavriil.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Mihail și Gavriil? Vezi care sunt numele derivate din Mihail și Gavriil.

Peste 1.3 milioane de români își aniversează onomastica pe 8 octombrie 2021, potrivit statisticilor MAI.  

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Mihail și Gavriil?

Pe 8 noiembrie 2021 este sărbătoare mare în România. Creştinii îî sărbătoresc pe Sf. Mihail și Gavriil, iar o mulţime de români îşi aniversează onomastica.

Numele derivate din Mihail și Gavriil sunt: Mihai, Mihaela, Michi, Miki, Mişa, Mihăiţă, Mişu, Mihnea, Mihăilă, Mihalache, Mihalcea, Mihu, Gabriel, Gabriela, Gabi, Gabiță, Gavrilă și Găbița.

Numele Mihail înseamnă „Acela care este ca Dumnezeu” sau „Cine este cel care e ca Dumnezeu?”, în timp ce numele de Gavriil provine din ebraică, însemnând "Omul lui Dumnezeu" sau "Dumnezeu este puternic", potrivit orthodoxwiki.org.

Citeste si: Delia Matache a aflat că va avea o fetiță! Cum a reacționat artista- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Sfinții Mihail și Gavriil 2021. Ce se dă de pomană la sărbătoarea ”Moșilor de Arhangheli”

Sf. Mihail și Gavriil

Sf. Mihail și Gavriil

[Sursa foto: Shutterstock]

Peste 1.3 milioane de români își aniversează onomastica pe 8 noiembrie 2021

Peste 1.321.845 de români, dintre care 586.395 femei şi 735.450 bărbaţi, îşi aniversează onomastica de Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Potrivit evidenţelor statistice, majoritatea femeilor, respectiv 353.599, poartă numele de Mihaela, iar alte 222.499 – Gabriela. Dintre bărbaţi, 362.891 poartă numele de Mihai, iar 244.595 – Gabriel.

Tuturor celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil le dorim sănătate, fericire şi multe împliniri alături de cei dragi!, trasmite Ministerul Afacerilor Interne.

Citeste si: Sfinții Mihail și Gavriil 2021, tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce NU ai voie să faci la sărbătoarea Sfinților Arhangheli

Sf. Mihail și Gavriil

Sf. Mihail și Gavriil

[Sursa foto: Shutterstock]

Mesaje de La Mulţi Ani pentru cei care poartă numele Sf. Mihail și Gavriil

 • Cu ocazia zilei Sfinţişorului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!
 • Îţi urez "La mulţi ani" pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul Mihail, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară!
 • Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Gabriel!
 • La mulţi ani cu veselie/ Sănătate pe vecie/ Casa plină de bucate/ Dragoste pe săturate/ Bani la greu/ Noroc cu carul/ La mulţi ani şi sus paharul!!
 • Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul Gavriil al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!
 • Mă bucur că exişti în viaţa mea şi mă bucur că Sfântul Mihail, al cărui nume îl porţi, mi te-a dăruit!
 • Crin înflorit îţi doresc, să fii cât mai iubit şi să ai cea mai minunată zi de onomastică. La mulţi ani Gabi!
 • Dragă Mihaela, de ziua numelui tău îți dorim un sincer La Mulți Ani, să ai parte de mulți bani, sănătate și voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
 • Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani!
 • De Sfântul Mihail să ne amintim să fim mai buni și mai darnici! La mulți ani!
 • De ziua numelui tău cele mai frumoase dorințe să devină realitate. La mulți ani!
 • Cu ocazia zilei tale onomastice iți doresc să ai parte numai de lucruri bune: sănătate, iubire, bucurii și momente frumoase alături de cei dragi. La mulți ani de Sfântul Gavrii l!
 • La mulţi ani, Mihai! Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată şi un an plin de realizări. La mulţi ani de ziua numelui!
 • Să fii mereu tânăr şi cu acelaşi spirit vesel. Viaţa să-ţi ofere clipe minunate şi bucurii nemaiîntâlnite. La mulţi ani fericiţi, Gabi!
 • Dragă Mihai, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer "LA MULŢI ANI" să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
 • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
 • Fie ca începând cu aceasta zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, sa ai doar zile însorite și pline de bucurie. La mulți ani!
 • Să fii mereu tânăr și cu același spirit vesel. Viața să-ți ofere clipe minunate și bucurii nemaiîntâlnite. La mulți ani fericiți!
 • De ziua numelui tău, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Gabriela!
 • Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani, Miha!
 • Îngerii sa-ti călăuzească pașii La mulți ani, Gabriela! Îngerii sa-ti călăuzească pașii iar Sf. Gavriill  sa-ti lumineze drumul in viată!
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfinții Mihail și Gavriil 2021, tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce NU ai voie să faci la sărbătoarea de astăzi

Idei cadouri Sfinții Mihail și Gavriil 2021. Ce cadou să oferi de ziua numelui pentru femei, bărbați și copii

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie 2021. Mare sărbătoare, cruce roșie în calendarul creştin ortodox român

Ziua de astăzi va fi plină de tensiune. Zodiile trebuie să gestioneze lucrurile pentru a trece cu bine

Veste șoc despre Vladimir Putin. Soția lui aruncă BOMBA! Ce i s-a întâmplat liderului de la Kremlin

„Îmi place să greșesc”. Jador, indecis între fosta și actuala iubită

Verdict istoric în SUA. Curtea Supremă limitează puterea lui Joe Biden. „Decizia e devastatoare” pentru președinte

Anamaria Prodan, lipsită de inhibiții. Impresara a vorbit despre viața intimă: „Am încercat absolut tot!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies