Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Petru și Pavel? Peste 500.000 de români își aniversează onomastica astăzi

Sfinții Petru și Pavel 2022. Vezi care sunt numele derivate din Petru și Pavel.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Sfinții Petru și Pavel 2022. Ce nume se sărbătoresc de Sf.

Petru și Pavel. Peste 500.000 de români își aniversează onomastica pe 29 iunie.

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Petru și Pavel 2022?

Pe 29 iunie 2022 este sărbătoare mare în România. Creştinii îi sărbătoresc pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, iar o mulţime de români îşi aniversează onomastica.

Numele derivate din Petru  și Pavel  sunt: Pavăl, Petre, Petrică, Petrişor, Petronel, Paul, Paula, Petronela, Petruţa, Petriţa, Paulina, Paulica, Petra, Pătra și Pauliana. 

Numele de Petru derivă din numele grecesc Petros, provenit la rândul său din substantivul ”petra”, care înseamnă piatră sau stâncă.

Numele de Pavel este forma românească a numelui Paul, care are o influență greco-slavă și înseamnă ”mic”, potrivit crestinortodox.ro.

Citeste si: ,,E trist să te trezești și să vezi mesaje de condoleanțe!” Karmen, fiica lui Adrian Minune a reacționat dur, după ce s-a zvonit că Florin Salam ar fi murit- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Sfinții Petru și Pavel 2022. Ce se dă de pomană la sărbătoarea Sfinților Apostoli

Sfinții Petru și Pavel

Sfinții Petru și Pavel

[Sursa foto: Shutterstock]

Peste 500.000 de români își aniversează onomastica pe 29 iunie 2022

”Peste 500.000 de români îşi aniversează onomastica de sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, potrivit statisticilor existente la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Din cei 503.995 de români care îşi sărbătoresc onomastica, 382.960 sunt bărbaţi, majoritatea acestora purtând numele de Petru/ Petre (208.829), şi 121.035 femei.

Alături de aceştia, vor sărbători şi cei care poartă numele de Pavel (33.048), Paul (76.285), Petrică (36.645), Petrişor (17.114) şi Patronel (2).

Dintre femeile sărbătorite în aceeaşi dată, cele mai multe poartă numele de Paula (45.838),

alături de care vor petrece şi persoanele care răspund la numele Petronela (34.064), Petruţa (23.403) şi Paulina (16361).

Motiv de sărbătoare este şi pentru cei care poartă numele de Petruţ (5982), Petrus (3.082) şi Paulica (711), Petriţa (342).

Tuturor celor care îşi serbează onomastica de sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel  le dorim sănătate, fericire şi multe împliniri alături de cei dragi!”, transmite MAI printr-un comunicat.

Citeste si: Sfinții Petru și Pavel 2022. Sărbătoare cu cruce roșie și dezlegare la pește în calendarul creștin ortodox

Sfinții Petru și Pavel

Sfinții Petru și Pavel

[Sursa foto: Shutterstock]

Mesaje de La Mulţi Ani pentru cei care poartă numele Sf. Petru și Pavel

 • Cu ocazia zilei Sfinţişorului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!
 • Îţi urez "La mulţi ani" pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul Petru, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară!
 • Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Pavel!
 • La mulţi ani cu veselie/ Sănătate pe vecie/ Casa plină de bucate/ Dragoste pe săturate/ Bani la greu/ Noroc cu carul/ La mulţi ani şi sus paharul!!
 • Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul Pavel al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!
 • Mă bucur că exişti în viaţa mea şi mă bucur că Sfântul Petru, al cărui nume îl porţi, mi te-a dăruit!
 • Crin înflorit îţi doresc, să fii cât mai iubit şi să ai cea mai minunată zi de onomastică. La mulţi ani Paul!
 • Dragă Paula, de ziua numelui tău îți dorim un sincer La Mulți Ani, să ai parte de mulți bani, sănătate și voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
 • De ziua numelui tău cele mai frumoase dorințe să devină realitate. La mulți ani!
 • Cu ocazia zilei tale onomastice iți doresc să ai parte numai de lucruri bune: sănătate, iubire, bucurii și momente frumoase alături de cei dragi. La mulți ani de Sfântul Petru!
 • La mulţi ani, Petre! Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată şi un an plin de realizări. La mulţi ani de ziua numelui!
 • Să fii mereu tânăr şi cu acelaşi spirit vesel. Viaţa să-ţi ofere clipe minunate şi bucurii nemaiîntâlnite. La mulţi ani fericiţi, Petruța!
 • Dragă Paulina, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer "LA MULŢI ANI" să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
 • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
 • Fie ca începând cu aceasta zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, sa ai doar zile însorite și pline de bucurie. La mulți ani!
 • Să fii mereu tânăr și cu același spirit vesel. Viața să-ți ofere clipe minunate și bucurii nemaiîntâlnite. La mulți ani fericiți!
 • De ziua numelui tău, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Petra!
 • Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani, Paula!
 • Îngerii sa-ti călăuzească pașii La mulți ani, Paul! Îngerii sa-ti călăuzească pașii iar Sf. Pavel sa-ți lumineze drumul in viață!
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfinții Petru și Pavel 2022. Ce este bine să împarți la sărbătoarea de pe 29 iunie

Sfinții Petru și Pavel 2022. Ce este INTERZIS să faci la sărbătoarea Sf. Apostoli

Sf. Petru și Pavel 2022. Rugăciune grabnic ajutătoare

3 zodii vor avea parte de bucurii și realizări mari astăzi

DOLIU fără margini! A MURIT un mare actor. A făcut fericiţi milioane de români

Ce se întâmplă cu Florin Salam, de fapt! Cât de bolnav este artistul

Familia Biden își rotunjește conturile cu bani din România. „Dosar” cu multe nume sonore

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies