
In articol:
Ce preț are carnea de miel anul acesta de Paște. Paștele catolic a trecut, însă urmează cel ortodox, mult așteptat de creștini. Pe lângă pregătirea sufletească pe care toți ar trebui să o îmbrățisăm în perioada asta, pregătirile de masa de Paște sunt mult mai solicitante.
Gândirea meniului și mersul la cumpărături, în căutarea ingredientelor pentru preparatele tradiționale de Paște, sunt momentele preferate ale gospodinelor. Primul lucru de pe lista ingredientelor este mielul, întrucât este vedeta Paștelui. Cât costă în 2022 carnea de miel și de unde o poți cumpăra.Ce preț are carnea de miel în 2022
Deși carnea de miel reprezintă un preparat tradițional pe masa de Paște, prețul cu care este comercializată în anul 2022 îi determină pe foarte mulți români să înlocuiască mielul cu carnea de pui sau de porc. Un kilogram de carne de miel este mai scump în acest an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cu cât se vinde carnea de miel în perioada aceasta.
Românii care se gândesc să cumpere mielul viu, de la stână, vor plăti 20 lei/kg, iar dacă vor să cumpere mielul deja tăiat, plătesc dublu kilogramul. O altă alternativă ar fi cumpăratul mielului direct de la abator, însă prețul kilogramului de carne din acest loc este aproximativ 60 de lei.
Bineînțeles, carnea de miel poate fi cumpărată și din hipermarketuri, însă kilogramul se vinde la prețuri între 50 și 60 de lei. Având în vedere prețurile piperate, vânzările au scăzut în acest an, mai ales în contextul scumpirilor din ultima perioadă.Citeste si: Rețetă de drob de miel ardelenesc. E delicios și ușor de preparat
În piețe, kilogramul de carne de miel se vinde cu aproximativ același preț ca în magazine.
Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro
La ce preparate de Paște folosim carnea de miel
Friptură de miel la cuptor
Friptura de miel este felul principal de mâncare și cel mai așteptat preparat culinar pregătit de gospodine pentru masa de Paște. Sunt multe variante în care poți prepara friptura, după bunul plac, cu cartofi, legume, cu tot felul de sosuri. Secretul unei fripturi de excepție sunt, însă, condimentele atent alese. Ce preparate din carne de miel găsim pe masa de Paște
Drob de miel
Drobul de miel este cel mai cunoscut și preparat fel de mâncare de la masa de sărbătoare. Oriunde te-ai duce, drobul de miel este nelipsit. Este un aperitiv care se prepară ușor, care are la bază organe de miel, carne, ceapă verde și usturoi.
Ciorbă de miel
Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro
Ciorba de miel este deliciul de pe masa de Paște din casele românilor. Pentru că este deja o tradiție să fie borșul de miel pe masa de Paște, trebuie să fiți atenți la prepararea acestuia. Secretul este să folosiți legume proaspete și verdețurișle potrivite, care îi dau un gust excepțional. Odată pregătite cele mai bune ingrediente, ai la dispoziție nenumărate rețete pentru inspirație.
Citeste si: Cu ce se vopsesc ouăle de Paște natural
Cotlete de berbecuț
Pentru a avea o masă îmbelşugată şi gustoasă de Paşte, e musai să pregăteşti cotlete fragede de berbecuţ cu ierburi aromatice, în sos aromat. Fiți destul de siguri că veți da pe spate fiecare invitat de la masă, întrucât, pregătită ca la carte, carnea de miel poate fi asul din mânecă.
surse: playtech.ro