Ce profesie are la bază Ștefan Mandachi, patronul restaurantelor Spartan

Ștefan Mandachi, patronul restaurantelor ”Spartan” și inițiatorul mișcării ”șîeu” are o cu totul altă profesie la bază decât cea de antreprenor.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

Stefan Mandachi
Ștefan Mandachi a locuit și în SUA


In articol:

Ștefan Mandachi, patron al resaurantelor ”Spartan” a devenit celebru după ce a inițiat și promovat mișcarea ”șîeu”, în perioada guvernării PSD. Mandachi a realizat simbolic un kilometru de autostradă în Moldova, trasmițând astfel guvernanților că cetățenii nu mai acceptă ca oameni nevinovați să moară pe șosele patriei din cauza lipsei infrastructurii. Acest gest l-a transformat pe tânărul antreprenor într-un adevărat inamic al politicienilor acelor vremuri care au aruncat pe piață diverse zvonuri, cum ar fi acela că este omul unor servicii secrete.

Ștefan Mandachi este avocat, ca meserie de bază

Ștefan Mandachi are 34 de ani și are o afacere de zeci de milioane de euro pe an în domeniul alimentar. De asemenea, el a investit anul acesta și în sectorul imobiliar și cel al dezinfectanților. Totuși, Mandachi, patronul restaurantelor ”Spartan” nu are pregătire în buseiness. Meseria lui de bază este cea de avocat, la fel ca și fratele lui. Se trage însă dintr-o familie de mici întreprinzători, tatăl lui având, de asemenea, un business.

Ștefan Mandachi
Ștefan Mandachi, liderul mișcării ”Șîeu”

Ștefan Mandachi a dezvăluit că încă din timpul facultății de Drept avea tot felul de idei antreprenoriale, considerate mult prea îndrăznețe pentru acea vreme. Apoi, după cum el însuși a dezvăluit, la puțină vreme după ce a devenit avocat cu acte în regulă, i s-a ivit ocazia de a închiria un spațiu într-un centru comercial din Suceava și acolo a deschis primul restaurant ”Spartan”, cu specific grecesc.

Mandachi s-a îndrăgostit de mâncarea grecească în vacanțe

Ce legătură are un avocat cu mâncarea grecească? Ei bine, nu este greu de răspuns la această întrebare. Mandachi este îndrăgostit de cultura elenă, după ce a vizitat aceast țară de nenumărate ori în timpul vacanțelor. Și-a dat seama că, la fel ca el, sunt mulți români îndrăgostiți de bucătăria grecească. Și atunci s-a gândit să deschidă un restaurant cu specific grecesc.

Citeste si: Demisie-şoc în televiziune! „Mulţumesc echipei.” Alertă în media din România - evz.ro

Citeste si: Listă simptome covid 2020 – 13 semne care arată că ești infectat - bzi.ro

Citeste si: O adolescentă a sărbătorit nota mare la Evaluarea Națională până a intrat în comă alcoolică! Părinților nu le-a venit să creadă în ce stare au găsit-o

Citeste si: Ștefan Mandachi a donat laptopuri copiilor sărmani! Povestea unei fetițe care și-a pierdut mama în urmă cu doar o lună l-a dărâmat: „A bufnit-o plânsul! Nu am știut cum să reacționez”

Citeste si: Legătura secretă dintre Ioana Filimon şi Ştefan Mandachi, românul care a făcut un metru de autostradă! Afaceristul a invitat-o la inaugurarea unui restaurant!

Citeste si: Legătura secretă dintre Ioana Filimon şi Ştefan Mandachi, românul care a făcut un metru de autostradă! Afaceristul a invitat-o la inaugurarea unui restaurant!

Ce-l face însă deosebit față de alte localuri din țară, cu același specific. Mandachi a fost unul dintre primii români care au folosit sistemul de francizare pe un brand românesc. Mai precis, Mandachi își împrumută brandul altor afaceriști din alte orașe, care pot să vândă produsele sub sigla respectivă în schimbul unei sume pe care o plătesc anual. Este cam ceea ce fac McDonalds sau KFC la nivel internațional, doar că în domeniul Horeca sunt destul de puține branduri românești valoroase, pentru care să merite să plătești o franciză.

Anul trecut, Mandachi a anunțat că iese din Barou

Ștefan Mandachi este unul dintr pionierii franzicării la nivel de brand românesc, iar în acest moment, acest sistem îi aduce mai mulți bani decât restaurantele pe care le controlează propriuzis el.

"O afacere cu restaurante îți oferă posibilitatea să te dezvolți mai rapid în sistem de franciză în România. Și așa piața de franciză este total neexperimentată și nedezvoltată. Nu îmi dau seama unde a ajuns, pentru că nu există piață de franciza în România. În afară de francizele din afară, la noi în România sunt foarte puțini francizori adevărați, cu potențial. Și am sesizat nișa asta, o zonă subdezvoltată", a povestit Ștefan Mandachi pentru wall-street.ro.

Stefan Mandachi
Ștefan Mandachi a construit primul kilometru de autostradă în Moldova

Ștefan Mandachi a renunțat, anul trecut, de bunăvoie, la meseria de avocat, pentru care s-a pregătit în timpul facultății. În mai 2019, Mandachi s-a retras din Barou. El va putea să practice din nou această meserie doar în momentul în care va susține un nou examen de reintrare în Barou.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Ștefan Mandachi, "românul cu autrostrada", a fost studentul unei vedete! Mihaela Tatu a fost profesoara lui FOTO

Imagini revoltătoare dintr-un spital din Galați! Un medic este îmbrâncit și aruncat la pământ de un bărbat nervos VIDEO ȘOCANT

Bani în plus pentru aceste Case de Pensii! Cine va primi sume suplimentare și de ce

Drama teribilă a românului care a construit un metru de autostradă! Mama lui Ştefan Mandachi a murit acum câteva luni, răpusă de o boală nemiloasă!

Vremea o ia razna în următoarele zile! Ce se întâmplă cu temperaturile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies