Ce propun Florin Cîțu, Ioana Mihăilă și Sorin Cîmpeanu pentru angajații din domeniile cheie: „Pentru cei care refuză vaccinarea va trebui să nu mai oferim avantaj”

Premierul și miniștrii de la Sănătate și Educație au avut o ședință, iar acum trag concluziile. Iată ce spun despre vaccinarea angajaților de la stat, din domeniile cheie!

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Autoritățile caută cele mai bune soțuții pentru debutul anului școlar care se apropie cu pași repze. Cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19 cresc de la o zi la alta, la fel și numărul persoanelor infectate cu coronavirus care ajung la spital cu forme moderate sau grave.

Astfel, Premierul Florin Cîțu, a avut o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi cel al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu pentru a descuta mai multe și a dezbate propuneri în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID a elevilor, dar și a profesorilor.

Nu este niciun secret faptul că actuala campanie de imunizare împotriva virusului SARS-CoV-2 a cam stagnat, iar oamenii nu se mai încghesuie să se inoculeze, așa cum s-a întâmplat la apariția serurilor. Astfel, vremurile disperate cer măsuri disperate. Aceștia propun chiar ca cei care lucrează la stat și refuză să se vaccineze, să suporte testarea din propriul buzunar1 

„O să facem tot posibilul ca școlile să fie cu prezență fizică, iar începutul anului școlar să fie normal. Personalul medical și din învățământ, dar nu numai, trebuie ori să se vaccineze, ori să se testeze. O să găsim soluțiile cele mai bune. N-am

renunțat la gândul de a se testa personalul medical. 

O discuţie foarte bună, foarte multe propuneri. Am avut o discuţie foarte bună referitoare la teste, la vaccinarea sau testarea personalului din sistemul de învăţământ. Eu mi-am exprimat, ca de fiecare dată, opinia că nu doar personalul din sistemul medical, dar şi cel din învăţământ şi aş spune mai departe şi din MAI şi din MapN şi din sistemul public trebuie ori să se vaccineze, ori să avem această variantă cu testarea.

Nu putem să mergem mai departe aşa cum am mers până acum şi este important să se ştie acest lucru. Este opinia mea şi vom găsi soluţiile cele mai bune. Nu s-a renunţat la varianta în care personalul medical trebuie testat”, a explicat Florin Cîţu după finalul ședinței. 

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Vaccinare anti-COVID sau testare din propriul buzunar
Vaccinare anti-COVID sau testare din propriul buzunar [Sursa foto: PixaBay]

Vaccinarea anti-COVID pentru profesori și medici: „V a exista posibilitatea testării la 72 de ore”

Ministrul Educației ia în calcul posibilitatea ca dascălii care nu sunt imunizați anti-COVID  să fie testați la 3 zile. Rămâne, totuși, de văzut dacă acest lucru va fi pe cheltuiala lor sau tot a statului. 

Citeste si: Elevii ar putea fi vaccinați la școală de la începutul anului școlar. Ministrul Sănătății: "Plănuim să organizăm cabinete pentru vaccinare"

„Peste 6 la mie, pentru profesorii care nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la 72 de ore. Pentru cei care refuză, va trebui să nu mai oferim avantaj. NU vor fi concediaţi, pana la coborârea sub pragul de 6 la mie să se odihnească puţin”, explică ministrul Educaţiei.

Și la Ministerul Sănătății se ia în calcul deja o propunere similară. Doar că acele cadre medicale care refuză inoculare să achite prețul testelor PCR din sporurile care se adaugă la salariul de bază. Rămâne de văzut dacă o astfel de posibilitate va fi aprobată și de celelalte ministere. 

Citeste si: Vouchere și pentru copiii vaccinați. Ministerul Sănătății oferă bonuri de masă pentru fiecare copil imunizat

„Am avut mai multe ipoteze de lucru. Testarea să fie făcută în unitatea sanitară, iar costurile să fie suportare din fondul de sporuri al personalului medical care nu e vaccinat. E în propunere, dar trebuie să fie avizat și de alte ministere”, declară Ioana Mihăilă.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Sănătății și Ministrul Educației, noi clarificări înainte de începutul noului an școlar: fără măști în spațiile deschise

Ministrul Educației spune că nu vor fi niciun fel de restricții pentru cei nevaccinați: ”Vor fi avantaje pentru cei vaccinați”

OMS transmite că datele actuale nu au arătat necesitatea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Oficialii străini critică decizia unor state

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Se dau bani în plus la salariu! Ministrul de Finanțe tocmai a făcut anunțul. Cine va primi banii

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Atenție, nu dăruiți aceste lucruri de Moș Nicolae. Aduc ghinion!

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies