Ce provoacă atât de multe noi cazuri de COVID-19? Explicațiile specialiștilor

Întreaga lume este afectată de un nou val de îmbolnăviri de coronavirus, iar România nu face excepție, ultimele zile stabilind un record nedorit de noi îmbolnăviri de COVID-19, situații fiind dramatică în plan mondial.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian


In articol:

Motivele, explică specialiștii de la Universitatea Yale, citați de Mediafax, sunt legate de comportamentul virusului în cazul persoanelor asimptomatice.

Citeste si: Virgil Musta, medicul care a făcut minuni împotriva coronavirusului, sfaturi exclusive pentru WOWbiz.ro! Ce trebuie să facem ca să nu ne infectăm cu virusul din aer

Citeste si: Județele unde numărul de cazuri de Covid-19 depășește pragul de 1.000 de îmbolnăviri

Citeste si: Virgil Musta, semnal de alarmă: „Când lăsăm garda jos, atacă rău”

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Mai exact, explică specialiștii citați, bolnavii asimtomatici sunt responsabili pentru mai mult de jumătate dintre noile cazuri de noi îmbolnăvări de coronavirus. ”Rezultatele noastre indică faptul că transmiterea virusului în perioada presimtomatică și asimtomatică reprezintă mai bine de 50% din totalul de îmbolnăviri cu COVID-19”, susțin specialiștii pentru un jurnal medical de prestigiu.

De altfel, descoperirile făcute de specialiștii de la Yale vin în sprijinul celor care susțineau că asimptomaticii – adică pacienții care nu știu că sunt infectați cu noul coronavirus – sunt totuși contagioși și sunt cei mai mari factori de transmitere a COVID-19.

Mai mult decât atât, experții citați sunt convinși că transmiterea coronavirusului poate fi limitată prin respectarea distanțării fizice, purtarea măștii și creșterea numărului de teste realizate.

 

România, devastată de noul val de îmbolnăviri de coronavirus

În România au fost confirmate, până acum, 30.789 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 1.834 persoane infectate cu coronavirus. Ieri, pe 9 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un număr record de cazuri noi de Covid-19. Astfel, data de 9 iulie aduce un număr uriaș, 614 cazuri, de îmbolnăviri cu COVID-19, motiv pentru care discutarea situație reinstituirii stării de urgență revinde din ce în ce mai des în spațiul public.

 

Galerie foto 
Citește și:

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Cutremur, din nou! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Secretar de stat în Ministerul Economiei, implicat într-un accident rutier în Argeș. Imagini de la locul fața locului VIDEO

COVID-19. Numărul cazurilor noi de coronavirus, extrem de ridicat pentru o zi de weekend.  33 de oameni au murit în ultimele 24 de ore

Situație critică în Marea Britanie. Guvernul britanic ia în considerare o nouă izolare totală. „Trebuie să acționăm”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies