Ce reprezintă eticheta Nutri-Score? Vezi care este semnificația literelor și a culorilor din sistemul NUTRI-SCORE

Ce reprezintă eticheta Nutri-Score și de ce a fost ales acest sistem de etichetare.

Ce reprezintă eticheta Nutri-Score
Ce reprezintă eticheta Nutri-Score[Sursa foto: Shutterstock]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Ce reprezintă eticheta Nutri-Score? Vezi care este semnificația literelor și a culorilor din sistemul NUTRI-SCORE și cum poți adopta un stil de viață mai sănătos.

Sistemul Nutri-Score a fost dezvoltat pentru a simplifica alegerile consumatorilor în vederea adoptării unei diete mai echilibrate.

Ce reprezintă eticheta Nutri-Score?

Nutri-Score este un sistem de etichetare, care apare pe partea din față a ambalajului și ajută la identificarea valorii nutritive a unui produs alimentar.

Citeste si: Incredibil ce a pățit un bărbat din Piatra Neamț care și-a cumpărat un pepene de la supermarket! A ajuns cu el acasă și a observat asta

Sistemul de etichetare Nutri-Score se distinge printr-un afișaj colorat de la verde închis la roșu, precum și clasificarea de la A la E.

Scopul etichetării Nutri-Score nu este acela de a împărți alimentele în sănătoase și respectiv nesănătoase. Eticheta Nutri-Score  dorește să informeze consumatorul în ceea ce privește alegerea produselor alimentare.

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

Ce reprezintă eticheta Nutri-Score
Ce reprezintă eticheta Nutri-Score[Sursa foto: Captură YouTube]

Seminificația culorilor și a literelor de pe eticheta Nutri-Score 

Nutri-Score este o schemă de etichetare ce cuprinde 5 scale marcate cu diferite culori și litere, de la verde închis la roșu și litere de la A la E. Aceasta se găsește pe ambalajul din față al produselor și arată informații suplimentare față de eticheta clasică cu valorile nutriționale și ajută consumatorul să observe mai clar și să înțeleagă informațiile despre valoarea nutritivă a produselor.

Verdele închis, respectiv litera A, indică alimentele cu cea mai bună valoare nutrițională, în timp ce roșul, litera E, marchează produsele cu o calitate nutritivă mai redusă. Culorile, dintre acestea, verde deschis, galben, portocaliu, respectiv literele B, C, D arată un conținut cu valoare nutrițională intermediară, informează nutriscore.ro.

Nutri-Score se acordă în funcție de componentele predominante în aliment, favorabile sau nefavorabile:

A verde închis – B verde deschis- C galben – D portocaliu – E portocaliu închis

Calculul Nutri-Score a fost dezvoltat de nutriționiști independenți. În plus, utilizarea acestuia este monitorizată de autoritatea franceză de sănătate, Santé Publique France.

Citeste si: Și șoarecii preferă dulciurile! Rozătoarea a fost filmată în timp ce mânca un ou de ciocolată într-un magazin din Cluj

Ce reprezintă eticheta Nutri-Score
Ce reprezintă eticheta Nutri-Score[Sursa foto: Captură YouTube]

Ce spun nutriționiștii despre eticheta Nutri-Score

Nutriționistul Cristian Mărgărit a declarat că: „O masă sănătoasă ar trebui să conțina ingrediente pe care noi să le compunem în rețete sănătoase: produsele de bază, neprocesate, nu se încadrează la NUTRI-SCORE, se consideră că sunt sănătoase oricum. În schimb, când avem un iaurt cu fructe, el intră în clasa B, nu-l putem consuma în fiecare zi. Ajută foarte mult oamenii în a face alegeri mai sănătoase. E libertatea fiecărui producător și supermarket să adere la acest sistem. Există și oameni care spun că sistemul poate afecta producția producătorilor mici de produse tradiționale: cârnați, dulciuri locale care vor avea un NUTRISCORE cu roșu”, a declarat nutriționistul Cristian Mărgărit pentru digi24.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe anunță că s-a produs o confuzie cu privire la modificarea condițiilor de intrare în Grecia

Câți bani ține pe card moștenitoarea imperiului Dedeman? E blondă, deșteaptă și frumoasă, iar familia ei are o avere de 2 miliarde de euro! Dezvăluiri exclusive

O vânzătoare de zambile s-a adaptat pandemiei și a găsit o metodă unică de a-și vinde florile cu ocazia zilei de 8 martie

In aceasta noapte, 4 zodii au scapat de probleme

Vine sfârşitul lumii! Prăpăd în cea mai rece regiune a Planetei. Imaginile sunt apocalitice

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies