Ce restricții vor fi aplicate în perioada Sărbătorilor Pascale? Lucian Bode face declarațiile momentului

Lucian Bode anunță programul românilor de Paște. Ce restricții vor fi aplicate?

Ce restricții vor fi aplicate în perioada Sărbătorilor Pascale? Lucian Bode face declarațiile momentului
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Lucian Bode anunță programul românilor de Paște. Ce restricții vor fi aplicate în următoarea perioadă?!

Restricții Paște 2021

Lucian Bode, Ministrul de Interne, a anunțat ce restricții vor fi aplicate anul acesta de Paște.

Românii vor putea circula în noaptea de Înviere în intervalul orar 22-5 dimineață. Magazinele vor rămâne deschise deoar până la ora 20 în Vinerea Mare. 

Citeste si: Obiceiuri și tradiții în Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. Care este semnificația fiecărei zile

În continuare, acesta a mai adăugat că stațiunile de pe litoral și cele montane vor fi respectând regulile în vigoare, adică deschise doar cu o capacitate de maxim 70% capacitate de cazare. 

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

”Guvernul Florin Cîțu, prin Hotărâre de Guvern, a stabilit măsuri pentru sărbătorile de Paști. Cei care vor merge la slujba de Înviere circulația pe timpul nopții este permisă în intervalul orar 22 – 5 dimineața. Magazinele vor rămâne deschise până la ora 20 în Vinerea Mare.

Stațiunile de pe litoral și stațiunile montane vor fi deschise respectând toate regulile în vigoare, dar cu o capacitate de maxim 70% capacitate de cazare. Sunt convins că milioanele de credincioși care vor participa la procesiunile religioase vor da dovadă de echilibru, de simț civic crescut, înțelegând că încă traversăm o perioadă critică. În noaptea de 1 spre 2 mai, circulația persoanelor este permisă doar pentru participanții la slujbele religioase.

Subliniez acest lucru pentru a-i ruga pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă”, a declarat Lucian Bode.

Ce restricții vor fi aplicate în perioada Sărbătorilor Pascale? Lucian Bode face declarațiile momentului
Lucian Bode [Sursa foto: Captură YouTube]

Program Vinerea Marea și Florii

„Guvernul a stabilit astăzi unele măsuri privind prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19, în contextul sărbătorilor Pascale şi al prelungirii cu 30 de zile a stării de alertă, începând cu 13 aprilie 2021:

– Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei va fi permisă, în perioada 1 mai-2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (noaptea de Înviere), precum şi în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan), pentru participarea la slujbele religioase.

– În zilele de 23 aprilie 2021 şi 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00-20.00. Între orele 20.00-5. 00, operatorii economici pot desfăşura doar activitate de livrare la domiciliu.

Citeste si: A fost modificată lista țărilor cu risc epidemiologic! Cei care ajung în România din aceste regiuni intră în carantină

– Structurile turistice din staţiunile de pe litoralul Mării Negre îşi vor putea desfăşura activitatea cu cel mult 70% din capacitatea maximă de cazare, cu respectarea normelor de protecţie sanitară pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Toate celelalte măsuri de protecţie sanitară sunt menţinute pe perioada stării de alertă, în scopul protejării sănătăţii populaţiei şi al prevenirii răspândirii virusului”, arată o postare de joi pe pagina  de Facebook a Guvernului.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Florin Cîțu, discuții cu reprezentanții HoReCa. Ce se va întâmpla în perioada următoare: Sectorul HoReCa își va vaccina tot personalul

Mesaje amuzante de Paște 2021 . Idei de urări haioase pentru cei dragi cu ocazia Învierii Domnului

Cum se ține postul negru în Săptămâna Patimilor și la ce ajută

Luis Lazarus reacționează, după ce s-a spus că s-a infectat cu noul coronavirus: „Plătiți lumea să se vaccineze”

Veste uriașă pentru cei vaccinați cu Pfizer! E bomba momentului. Specialiștii au zis adevărul. Cât e de mare riscul

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

În Germania se anunță un cutremur politic. Uniunea Europeană va fi înlocuită cu o „Republică Federală Europeană”?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies