Ce riscă femeile care iau pilule contraceptive fără recomandarea medicului sau fără analize. Problemele de sănătate la care se pot expune | EXCLUSIV

Pilulele contraceptive pot avea un impact dăunător asupra sănătății, în cazul în care ele nu sunt luate după recomandarea medicului.

Autor: Maria Zarnescu

In articol:

Recent, Hailey Bieber a dezvăluit că a suferit un accident vascular, imediat după ce a început să ia anticoncepționale, iar jurnaliștii WOWbiz.ro

au discutat cu doctorul Rareș Nechifor, pentru a stabili ce legătură există între pilulele contraceptive și tromboze.

Femeile trebuie să fie foarte atente atunci când iau pastile contraceptive și mai ales să țină cont de recomandările medicului lor. Acestea ar fi bine să facă și analize privind problemele de coagulare a sângelui și să consulte un hematolog înainte de administrarea și alegerea pilulelor contraceptive.

Anumite afecțiuni, dar și acțiuni ale femeilor, în combinație cu administrarea pilulelor contraceptive, pot conduce la o serie de probleme de sănătate. Spre exemplu, pentru persoanele care fumează și consumă alcool ar fi indicat să renunțe înainte de începerea tratamentelor contraceptive.

Citeste si: Incredibil! O femeie de 86 cm, căsătorită cu un bărbat de 1,85, a adus pe lume un bebeluș perfect sănătos

Ce riscă femeile care iau anticoncepționale fără recomandarea medicului

Una dintre cele mai importante recomandări, atunci când este vorba de administrarea oricăror tipuri de medicamente, este consultarea medicului și administrarea acestora după recomandările lui.

„Regula” se aplică și în cazul pilulelor contraceptive, acestea aducând o serie de riscuri și pericole pentru femeile care le iau „după ureche” și mai ales fără o serie de investigații medicale înainte.

„Anticoncepționalele au ca risc producerea de tromboze venoase, de cheaguri de sânge. Lucrul acesta este mai frecvent dacă există deshidratare, dacă pacienta nu a băuta apă suficientă și dacă nu face prea multă mișcare.

În prezent, femeile tinere care stau mult la birou, care poate uită să bea apă pentru că sunt luate cu treabă și care iau anticoncepționale, dar care poate și fumează, au un risc, ce nu e mic, de a face tromboze.

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Este vorba de vase de sânge înfundate și cheaguri care pot să plece de unde s-au format, iar dacă ajung în cap se poate produce și un accident vascular cerebral. Dacă sunt la picioare  se produce tromboză venoasă profundă.

Citeste si: Cele mai uzuale metode contraceptive pentru femei! Care este cea mai potrivită pentru tine

Din păcate, uneori contraceptivele sunt recomandate prea ușor, prea repede și fără a explica pacientei că există totuși niște riscuri și trebuie să facă toate eforturile pentru a le preveni”, a explicat medicul Rareș Nechifor, pentru WOWbiz.ro.

Investigațiile și analizele, extrem de importante pentru administrarea pilulelor contraceptive

Ce riscă femeile care iau pilule contraceptive fără recomandarea medicului sau fără analize. Problemele de sănătate la care se pot expune | EXCLUSIV

Medicul Rareș Nechifor

[Sursa foto: Facebook]

Medicul Rareș Nechifor a explicat, pentru WOWbiz.ro, cât de importante sunt investigațiile medicale înainte de alegerea anticoncepționalelor. Totodată, el atrage atenția că pilulele contraceptive nu sunt un remediu în tratarea fibroamelor uterine, fiind vorba doar despre o ameliorare a simptomelor și nu o micșorare.

„Sunt multe femei cu fibroame uterine care poate încă sunt mici și nu deranjează și care primesc tratament cu anticoncepționale pentru a preveni creșterea fibroamelor. Este foarte important de știut că aceste anticoncepționale nu reduc creșterea fibroamelor, ci doar ascund un pic din simptome, dar fibromul crește în continuare iar riscul pacientei de a face o tromboză, un accident vascular, există.

Există pacientele cu tulburări de coagulare, cu trombofilie, cu o serie de  tulburări genetice care cresc riscul de a face un accident vascular ischemic, în cazul în care iau anticoncepționale. Din păcate, în realitatea medicală, prea puține dintre pacientele ce primesc anticoncepționale fac investigațiile necesare pentru a știi dacă au tulburare de coagulare ce le predispune la coagulare, iar asta este o problemă.

Deși necesită și o cheltuială și un timp suplimentar aceste analize și investigații, recomandarea mea ar fi aceasta: Dacă ați primit recomandarea de a lua contraceptive, mergeți la un hematolog, faceți investigațiile de sânge necesare, pentru a știi că nu aveți risc de tromboze, de cheaguri de sânge.

Discutați cu medicul dacă, în cazul dumneavoastră, anticoncepționalul este esențial sau este o opțiune discutabilă”, a declarat medicul Rareș Nechifor, pentru WOWbiz.ro. 

Hailey Bieber susține că a suferit un accident vascular din cauza pastilelor contraceptive

Recent, soția lui Justin Biber a făcut o serie de mărturisiri controversate. Fotomodelul le-a povestit internauților, într-un videoclip postat pe YouTube că a suferit un accident vascular, iar administrarea, fără prescripție, a pilulelor contraceptive ar fi fost principala cauză a problemei de sănătate.

Hailey Biber susține că suferea de migrene și a început tratamentul contraceptiv fără să țină cont de acest aspect, dar și fără să discute cu medicii săi.

„Unul dintre motivele ce a condus la această problemă a fost faptul că tocmai ce începusem să iau de curând pilulele contraceptive, pe care eu nu ar fi trebuit să le iau niciodată pentru că sufăr de migrene.

Eu nici nu am vorbit cu doctorii mei despre asta, așa că doamnelor, dacă suferiți de migrene și doriți să luați contraceptive, asigurași-vă că discutați cu medicul dumneavoastră”, a declarat Hailey Biber în videoclipul postat pe YouTube.

Citeste si: Cauzele căderii părului. 11 situații de viață ce pot declanșa un astfel de proces

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tânara care a născut fără să știe că era însărcinată! A aflat abia la spital că urmează să devină mămică

Variola maimuțelor, un motiv de îngrijorare pentru români?! Medicul Adrian Marinescu explică care sunt cele mai afectate categorii de pacienți | EXCLUSIV

Românii, campioni la risipă! În timp ce unii o aruncă la gunoi, alții își cumpără mâncarea "pe caiet"! Economiștii atrag atenția: "Cumpătarea e considerată...

HOROSCOP IUNIE! Ce schimbări majore vor fi în luna Iunie pentru toate zodiile

Este informația serii despre ELENA UDREA! S-a întâmplat chiar astăzi în Bulgaria

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Fără vize în Statele Unite? Anunțul așteptat de România de decenii

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies