Ce rugăciuni se citesc în Postul Crăciunului. Cum să te rogi pentru bunăstarea familiei tale

Postul reprezintă o perioadă în care credincioșii din întreaga lume își curăță sufletele de păcate. Iată ce rugăciuni poți rosti în Postul Crăciunului, pentru a te ajuta să îndeplinești acest scop.

Ce rugăciuni se citesc în Postul Crăciunului
Autor: Daniela Radan

In articol:

Rugăciunea este una dintre cele bune modalități de a-ți curăța sufletul. Aceasta poate fi făcută chiar din confortul casei la orice oră din zi sau din noapte, contrar împărtășaniei sau spovedaniei. Acestea sunt alte căi de curățare a sufletului și de iertare a păcatelor care, nu se pot realiza din confortul casei, ci este necesară deplasarea la biserică. Pentru cei care nu pot ajunge în lăcașele sfinte, iată cele mai puternice rugăciuni care se rostesc în postul Crăciunului!

Ce rugăciuni se citesc în Postul Crăciunului

În Postul Crăciunului, creștinii își recunosc greșelile și încearcă iertarea păcatelor. Aceștia rostesc rugăciuni care atrag binele, rugăciuni închinate Sfinților, Lui Dumnezeu, Fiului și Fecioarei Maria, dar și pentru curățire. Iată câteva rugăciuni care te vor ajuta să îți găsești liniștea înainte de sărbători!

Citeste si: Postul Crăciunului 2021. Ce NU este permis în Postul Nașterii Domnului

Ce rugăciuni se citesc în Postul Crăciunului. Cum să te rogi pentru bunăstarea familiei tale

Rugăciune în Postul Crăciunului

[Sursa foto: Captura Youtube]

Rugăciunea „Tatăl Nostru”

Rugăciunea „Tatăl Nostru” este o rugăciune de bază care poate fi rostită în toate zilele din an. Aceasta este considerată a fi și cea mai puternică rugăciune în momentele de dificultate ale vieții.
„Tatăl nostru Care ești în ceruri, sfințească-se numele Tău, vie împărăția Ta, fie voia Ta, precum în cer așa și pe Pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi și ne iartă nouă greșalele noastre precum și noi iertăm greșiților noștri și nu ne duce pe noi în ispită

ci ne izbăvește de cel rău. Că a Ta este împărăția și puterea și mărirea, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Rugăciune scurtă

O rugăciune scurtă, dar cu un mesaj temeinic este: „Doamne Iisus Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, Miluiește-mă pe mine, păcătosul!”.

Citeste si: Noi indicii din noaptea jafului, care a avut loc în locuința lui Culiță Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Cum se scrie corect un Acatist pentru biserică și la ce te poate ajuta

„Crezul”

„Crezul” numit și „Simbolul Credinței” este o mărturisire a credinței în momentele de iertare a păcatelor.
„Cred într-unul Dumnezeu, Tatăl, Atotțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor. Și într-unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Născut, Care din Tatăl S-a născut mai înainte de toți vecii. Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, nu făcut; Cel de o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut. Care pentru noi oamenii şi pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri şi S-a întrupat de la Duhul Sfânt şi din Maria Fecioara, şi S-a făcut om. Şi S-a răstignit pentru noi în zilele lui Ponţiu Pilat şi a pătimit şi S-a îngropat. Şi a înviat a treia zi, după Scripturi. Şi S-a înălţat la ceruri şi șade de-a dreapta Tatălui. Şi iarăși va să vină cu slavă, să judece viii şi morţii, a Cărui împărăţie nu va avea sfârşit. Şi întru Duhul Sfânt, Domnul de viață Făcătorul, Care de la Tatăl purcede, Cel ce împreună cu Tatăl şi cu Fiul este închinat şi slăvit, Care a grăit prin prooroci. Într-una sfântă, sobornicească și apostolească Biserică; Mărturisesc un Botez spre iertarea păcatelor. Aştept învierea morţilor Şi viata veacului ce va să fie. Amin.”

Rugăciunea „Cuvine-se cu adevărat”

„Cuvine-se cu adevărat” este o rugăciune închinată Fecioarei Maria. Aceasta trebuie rostită de credincioși în această perioadă, deoarece Maica Domnului este dătătoarea de viață a lui Hristos, simbolul Crăciunului.
„Cuvine-se cu adevărat să Te fericim pe Tine, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită şi prea nevinovată şi Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce eşti mai cinstită decât Heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât Serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu-Cuvântul ai născut, Pe Tine, cea cu adevărat născătoare de Dumnezeu, Te mărim.”

Rugăciunea „Împărate Ceresc”

„Împărate Ceresc” este ruga care merită rostită în Postul Crăciunului.
„Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, Care pretutindeni eşti şi toate le împlineşti. Vistierul bunătăţilor şi Dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieste întru noi şi ne curăţeşte de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre.”

Postul Nașterii Domnului are loc în perioada 14 noiembrie- 24 decembrie 2021

Postul Nașterii Domnului are o durată de 40 de zile și reprezintă un proces de curățare sufletească și trupească. În această perioadă credincioșii își recunosc greșelile, încearcă să le îndrepte și îi pomenesc pe cei trecuți în neființă. Astfel, postul este mai mult decât o simplă abținere de a nu mânca carne și produse lactate. Acesta este axat pe suflet, pe îndreptarea greșelilor, pe liniștea interioară.

 

Surse: Unica.ro, Libertatea.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Creștin Ortodox NOIEMBRIE 2021. Sfântul Andrei, cea mai importantă sărbătoare a lunii noiembrie

Târg de Crăciun București 2021. Când se deschide târgul în Capitală și unde se va organiza. Accesul se va face pe baza certificatului verde

Postul Crăciunului 2021. Semnificație, tradiții și obiceiuri vechi, care se țin în Postul Nașterii Domnului

Previziuni astrale pentru luna Septembrie. Care dintre zodii vor avea o lună perfectă

Veste BOMBĂ despre Elena Băsescu! Ce s-a întâmplat cu fiica lui Traian Băsescu

Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre

Cu ce își ocupă timpul liber Traian Băsescu, după ce și-a pierdut privilegiile de fost șef al statului

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies