Ce s-a ales de leii lui Nuțu Cămătaru? Cum au reacționat animalele când l-au reîntâlnit, după mulți ani, pe celebrul interlop? Dezvăluiri exclusive

Leii crescuți de Nuțu Cămătaru nu au ajuns nici până azi în Africa și au fost ”cazați”, în urmă cu 8 ani, la o grădină zoologică din România.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Nuțu Cămătaru a rămas acum 8 ani fără leii pe care i-a crescut de mici, în Ferentari. Animalele care fuseseră deținute de Cămătaru fără acte, au ajuns la Grădina Zoologică din Galați, deși inițial o fundație de protecția a animalelor a încercat relocare acestora în Africa.

Leii lui Nuțu Cămătaru n-au mai ajuns în Africa

Cei patru lei ridicați în 2013 de la vila lui Nuțu Cămătaru din Ferentari nu au mai ajuns în Africa de Sud pentru un motiv 100% birocratic. Aceștia nu aveau stăpân în acte și, conform legilor românești, ei nu puteau părăsi România fără un acord scris al stăpânului.

Citeste si: Ce a vrut să discute Adrian Năstase cu Nuțu Cămătaru în Penitenciarul Jilava?! S-a aflat totul: „A cerut voie gardienilor să vină să vorbim”

Nicolae, Nicoleta și ”puii lor” (ajunși azi la 8 ani fiecare) au ajuns în cele din urmă la Zoo Galați, aici unde s-au adaptat foarte bine, ei bucurându-se de condiții excelente de viață. Ei împart 5.500 de metri pătrați cu o altă familie de lei pe care au găsit-o acolo iar animalele au ocazia să alerge prin pădure, să facă baie în bazin și să se odihnească în propria cameră.

Au devenit părinți în captivitate

În 2016, Nicolae și Nicoleta au devenit părinți pentru a doua oară. Ei au avut încă doi pui din care doar unul a trăit. A fost un eveniment important pentru grădina zoologică, unde leii africani nu se mai împreceheaseră de ani buni.

Citeste si: Dubla crimă ce a îngrozit România. Au venit rezultatele ADN! Misterul se adânceşte FOTO, VIDEO- bzi.ro

Nuțu Cămătaru lei

Leii lui Nuțu au ajuns la Zoo Galați

[Sursa foto: Facebook Grădina Zoologică Galați]

Citeste si: Cine e persoana care i-a făcut legătura lui Codin Maticiuc cu Nuțu Cămătaru: "I-am zis, băi, te rog, mă duci și pe mine la Nuțu?"

De-a lungul ultimilor ani, atât Nuțu Cămătaru cât și rudele acestuia au venit de mai multe ori la Galați pentru a-și vizita leii. Aceștia l-au recunoscut, l-au salutat și au trecut mai departe, semn că se simt foarte bine aici și nu par dispuși să mai revin la viața lor anterioară.

Reacționau bine la vocile feminine

Nuțu Cămătaru  lei

Leii lui Nuțu Cămătaru au fost ridicați în 2013

„Când au fost aduși, se vedea că au fost crescuți în casă și reacționau foarte bine la o voce feminină. Dacă li se adresa o femeie, reacționau bine. Nu se îndepărtau în momentul în care vorbea. Probabil, mama lui Nuțu Cămătaru a avut grijă de ei sau o femeie. Asta e clar. Animalele au fost aduse în stare foarte bună, nu erau animale chinuite”, a declarat pentru Bugetul.ro Mădălin Șerban, directorul Complexului Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță” din Galați, complex din care face parte și Grădina Zoologică.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies