Ce s-a întâmplat cu elevii români plecați în Sri Lanka, în timpul exploziilor în care 290 de persoane au murit

În timpul exploziilor de la Sri Lanka, un grup de elevi români se afla în zona respectivă!

Distribuie pe:

Autor: A.V.

În urmă cu o zi, pe data de 21 aprilie, au avut loc scene de groază în Sri Lanka. În ziua în care s-a sărbătorit Paștele Catolic, șase explozii au avut loc: trei în biserici, trei în hoteluri. În urma exploziilor din Sri Lanka, bilanțul este cutremurător: 290 de persoane au murit, iar 24 de oameni au fost arestați, după ce ar fi avut conexiuni cu atacurile. Cel puțin 500 de persoane au fost rănite în urma exploziilor, conform CNN.

Astăzi, o nouă explozie s-a produs în Sri Lanka, în momentul în care geniștii au încercat să dezamorsese o bombă în Colombo. În acel moment, o camionetă a sărit în aer! Totul s-a produs în apropierea bisericii Sf. Anton.

”Furgoneta a explodat când echipa de deminare a STF (Forţa Specială de Reacţie Rapidă) şi forţele aeriene au încercat să dezamorseze bomba”, a declarat un martor citat de Reuters.

 

 

Citeste si: Scene de groază de Paștele Catolic! Explozii în trei biserici din Sri Lanka: zeci de persoane au murit

Elevi români, plecați în Sri Lanka. Ce s-a întâmplat cu ei

Opt copii români și profesorul lor se aflau în Sri Lanka în momentul exploziilor. Aceștia participă la un schimb de experiență între Colegiul Costache Negruzzi din Iaşi şi o şcoală din Sri Lanka. Schimbul de experiență ar fi trebuit să dureze 10 zile, conform Digi24.

Autoritățile fac demersurile necesare pentru ca elevii români și profesorul lor să ajungă teferi în țară. Directoarea colegiului a făcut declarații despre situația de urgență din Sri Lanka.

”Copiii sunt în siguranță și în această dimineață am discutat cu doamna profesoară, ieri dimineață am vorbit cu ambasadorul. Se bucură de tot suportul și din partea autorităților și a școlii partenere. Se aflau la 400 de kilometri distanță de Colombo, într-o excursie cu copiii din școala parteneră.

Sunt acum în siguranță, se bucură de sprijinul autorităților locale al școlii partenere și suntem în legătură cu ei și părinții. Ne dorim să ajungă cât mai repede în țară în siguranță, în cel mai scurt timp posibil”, mărturisește Elvira Rotundu, directoarea Colegiului C. Negruzzi din Iași.

Citeste si: Alina Ceușan, primele declarații după atentatele de ieri din Sri Lanka! Nimeni nu reușea să dea de ea

Oficialitățile transmit mesaje pe Twitter

Hillary Clinton: ”În acest weekend sfânt pentru mulți credincioși, trebuie să rămânem uniți împotriva urii și a violenței. Mă rog pentru toți cei afectați de atacurile oribile asupra credincioșilor care traversează Sri Lanka”

Mike Pence: ”Monitorizăm aceste atacuri groaznice asupra persoanelor care celebrează Paștele în Sri Lanka. Transmite rugăciunile noastre victimelor și familiilor lor. E o atrocitate”

 

Stare de urgență în Sri Lanka

Conform CNN, s-a declarat stare de urgență în Colombo, Sri Lanka, după ce au existat cel puțin șase explozii. Peste 290 de persoane și-au pierdut viața, iar alte sute sunt rănite. Poliția a găsit cel puțin 87 de bombe detonatoare.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate