Ce sa NU consumi ca sa ai un ten perfect! Iti apar COSURI daca MANANCI asta

La fel ca şi alte probleme de sănătate, apariţia acneei are foarte mare lăgură cu alimentaţia pe care o ai. Iar unele produse alimentare precum pâinea, lactatele sau arahidele pot declanşa apariţia coşurilor.

Distribuie pe:

fara descriereProdusele lactate
Laptele şi majoritatea produselor lactate nu fac deloc bine tenului tău, potrivit unui nou studiu în ceea ce priveşte legătura dintre alimentaţie şi acnee, realizat de Academia Americană de Dermatologie. Consumul de lactate provoacă apariţia coşurilor, potrivit rezultatelor acestui studiu. Motivul princal pare să fie prezenţa unor hormoni în lapte care odată ingeraţi pot să determine episoade acneice. Prin urmare, conumă lactate cu moderaţie şi înlocuieşte laptele de vacă cu lapte vegetal de migdale sau orez.

Zahărul
Dacă mai aveai nevoie de încă un motiv pentru a reduce consumul de zahăr, iată-l: zahărul provoacă apariţia coşurilor prin efectul său inflamator. Acneea este o afecţiune inflamatorie, motiv pentru care persoanele care suferă de acnee trebuie să urmeze o dită antiinflamatorie. Înlocuieşte dulciurile cu fructe, iar pentru îndulcirea cafelei sau ceaiului alege miere, extract de stevia sau sirop de arţar.

Soia
Pentru coşurile apărute în jurul gurii şi în zona bărbiei, produsele pe bază de soia ar pute fi vinovate. Soia conţine un hormon natural numit fitoestrogen, care acţionează în organism precum estrogenul, hormonul feminin. Aportul suplimentar al acestui hormon poate cauza erupţii la nivelul pielii sub forma coşurilor. Citeşte cu atenţie ingredientele produselor alimentare pentru că multe dintre ele conţin făină sau alte derivate din soia.

Cafeaua
Deşi te ajută să te trezeşti, cafeau are şi efecte mai puţin plăcute. În boabele de cafea există un acid organic care creşte nivelul cortizolului, numit şi hormonul stresului. Acest hormon stimulează producţia de sebum la nivelul pielii dar provoacă şi inflamaţii, ambele fiind responsabile pentru dezvoltarea coşurilor. Înlocuieşte cafeaua cu ceai verde sau negru.

Pâinea
Produsele de panificaţie precum pâine, croisante, covrigi etc. îţi pot agrava situaţia dacă eşti predispusă la apariţia coşurilor. Grâul produce inflamaţii în organism, responsabile pentru apariţia acneei. Multe dintre produsele de panificaţie mai conţin zahăr, făină de soia sau lapte, iar tu vei consuma fără să ştii patru ingrediente care provoacă acnee.

Arahidele

Arahidele conţin o substanţă care stimulează producţia de sebum la nivelul pielii, iar cu cât este mai mult sebum, cu atât porii se înfundă mai uşor şi apar ulterior coşurile.

Sursa: eva.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate