Ce sa NU faci NICIODATA imediat după ce ai mancat

Fumatul, baia sau somnul sunt câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le eviţi după ce ai luat masa, deoarece îngreunează sau împiedică digestia.

Distribuie pe:

1. Nu fuma. Experimentele experţilor au arătat că o ţigaretă fumată imediat după masă are acelaşi efect pe care l-ar avea 10 ţigări, scrie doctorulzilei.ro.

2. Nu mânca fructe.
Dacă mănânci fructe imediat după masă, acestea rămân în stomac împreună cu restul alimentelor. De aceea este recomandat să mănânci fructele la cel puţin o oră după masă sau cu o oră înainte. De preferat este să mănânci fructele dimineaţa pe stomacul gol pentru ca organismul să folosească toţi nutrienţii şi să ai energie.

3. Nu bea ceai deoarece frunzele de ceai conţin o mare cantitate de acid. Această substanţă îngreunează digestia, de aceea e indicat să consumi ceaiul la o oră după masă.

4. Nu face baie. Baia fierbinte creşte fluxul de sânge din mâini şi picioare şi scade cantitatea de sânge din zona stomacului, lucru care va slăbi sistemul digestiv.

5. Nu dormi. În timpul somnului de după-amiază, digestia este mult încetinită, de aceea apare refluxul gastric. În plus, un studiu al Universităţii din Birmingham a demonstrat că persoanele care obişnuiesc să doarmă după masa de prânz prezintă cu 26% mai multe riscuri de a se îmbolnăvi de diabet, pentru că în somn organismul nu mai produce insulină.

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro


Citește și:

Cea de-a opta ediție Romanian Design Week, cel mai mare eveniment care promovează designul, arhitectura și inovația

Alexandru Cumpănașu a făcut publice declarațiile lui Gheorghe Dincă din instanță. Incredibil cum și-a schimbat, din nou, alibiul

Incendiu cumplit la Băilești: mătușa unor copii striga după ajutor din spatele unui geam înshis

Virgil Musta, noi declarații despre respectarea regulilor la secția de votare! Cum vom vota fără să ne infectăm cu COVID-19?

Sonia, mama din Cluj care și-a omorât în bătaie copilul de 9 ani, a primit sentința! Câți ani va rămâne după gratii, după ce și-a ucis copilul de față cu fratele lui

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies