Ce să nu faci sub nicio formă de Sfânta Maria, pe 15 august

Iată ce nu trebuie să faci niciodată de Sfânta Maria, pe 15 august.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

În data de 15 august, în fiecare an, se prăznuiește Sfânta Maria. Există o serie de lucruri pe care nu trebuie să le faci în această zi sfântă.

De exemplu, de Sfânta Maria nu este bine să spui ”La mulți ani”. Este data pentru Adormirea Maicii Domnului, practic este vorba despre pomenirea Sfintei Maria și nu despre celebrarea nașterii ei. De aceea, ”La mulți ani” nu este permis în această zi sfântă.

De asemenea, în această zi nu este bine să faci treburi gospodărești sau să mergi la muncă, nici să înjuri sau să fii supărat. De asemenea, în România este zi liberă legală.

Citeste si: Momente de groază pentru o polițistă din București! Polițistă împușcată în misiune

Citeste si: Dani Mocanu, scandal monstru cu Hamude de la Puterea dragostei! De la ce a pornit totul

Citeste si: O femeie furioasă, închisă într-o celulă, a dat atât de tare cu piciorul într-o ușă, încât l-a rupt! Ce reacție au avut polițiștii VIDEO

Ce spune Părintele Ioan Chirilă de la Cluj

Părintele Ioan Chirilă de la Cluj susține faptul că Biserica nu interzice să se spună ”La mulți ani”, dar nici bine nu este.

„Sărbătoarea aceasta are, chiar dacă vorbim despre adormire, o semnificație dincolo de moarte pentru cei ce au această înțelegere tainică a sărbătorii”, susține părintele Ioan Chirilă de la Cluj.

„Alții o înțeleg drept o comemorare a morții Sfintei Maria, prin urmare pentru aceștia nu e corect să se spună La mulți ani!, având în vedere că vorbim despre o înmormântare. Cea mai potrivită interpretare și cea caracteristică ortodoxiei este cea ce are în centru învierea, viața cea veșnică și nu cea ce pune acentul pe moarte. La noi moartea e doar o ușă, o trecere, un prag. Așa cum spune și rugăciunea: Mutatu-te-ai la viața ceea ce ești Maica Vieții . Deci, accentul cade pe viața veșnică, prin urmare este corect să spunem La mulți ani”, mai spune preotul.

Sursă foto: crestinortodox.ro

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate