Ce sărbătoare este pe 3 martie. Rugăciunea care te salvează în cel mai greu moment

Pe data de 3 martie sunt prăznuiți Sfinţii Mucenici Eutropiu, Cleonic și Vasilisc, conform Calendarului Creștin Ortodox.

Distribuie pe:

Sărbătoare pe 3 martie. Rugăciunea te salvează în momentele grele


In articol:

Calendar Creștin Ortodox. Ce sărbătoare este pe 3 martie 2020. Sfinţii Mucenici Eutropiu şi Cleonic au fost fraţi şi prieteni cu Vasilisc, nepotul Sfântului Teodor Tiron.
Cei trei ajung în închisoare pentru că nu au renunţat la credinţa în Hristos. Se aveau unul pe altul ca nişte fraţi. Deveniseră rude în Hristos.

Iuda și-a pierdut sufletul, Eutropie nu

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 martie 2020. Asclepiodot, conducătorul oraşului Amasea, va încerca să-l ademenească pe Eutropie mai întâi prin invitaţia la o recepţie bogată, pe care Sfântul o va refuza prin cuvintele Psalmistului: Fericit bărbatul care n-a umblat în sfatul necredincioşilor (Ps. 1:1), iar mai târziu prin oferirea unei sume de bani, pe care Eutropie a refuzat-o amintindu-i guvernatorului că din cauza arginţilor, Iuda şi-a pierdut sufletul. Ighemonul văzând că nu reuşeşte să-l facă pe Eutropiu să aducă jertfă zeilor, le va cere lui Cleonic şi Vasilisc acest lucru, scrie crestinortodox.ro.

Citeste si: Postul Paștelui 2020 începe astăzi: Tradiții și obiceiuri românești

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 martie 2020. Însă, aceştia au răspuns: Precum crede fratele nostru Eutropiu, cel întărit pe piatra credinţei în Iisus Hristos, astfel şi noi credem şi ne întărim în Tatăl şi în Fiul şi în Sfântul Duh. Şi, precum Eutropiu pătimeşte pentru Hristos, aşa şi noi împreună cu dânsul, voim a pătimi. Că nu va putea diavolul să ne despartă pe noi, pe care ne-a însoţit Hristos cu sfânta credinţă şi cu dragostea Sa. Căci precum o sfoară, fiind împletită în trei, nu se rupe, astfel şi noi, aceşti trei, vom rămâne tari. Şi, precum Preasfânta Treime este nedespărţita, asemenea şi noi suntem nedespărţiţi cu credinţa şi nedeosebiti cu dragostea. Pentru acesta mărturisire vor fi supuşi la multe chinuri.

Rugăciunea care i-a salvat pe Sfinți

3 martie 2020. În timpul suferinţelor, Sfântul Eutropiu se ruga: Ajută-ne, Doamne să putem îndura aceste răni pentru cununa muceniciei, aşa cum L-ai ajutat pe slujitorul Tău, Teodor.

Ca răspuns, Însuşi Hristos li s-a înfăţişat mucenicilor împreună cu îngerii Săi şi cu Sfântul Teodor Tiron, spunându-le: Priviţi, a venit Mântuitorul să vă ajute, ca să aveţi viaţă veşnică.

Soldaţii împreună cu alţi martori ai viziunii au fost învredniciţi să vadă şi ei pe Mântuitorul şi au cerut ighemonului să înceteze torturile.

Citeste si: Cum pregătești o pizza de post

Citeste si: Ciorbă acră. Porția de nutrienți care te pune pe picioare

Citeste si: Poluare extremă în București. Detalii terifiante despre cea mai gravă dezvăluire

 

3 martie 2020. După mai multe tentative de corupere, cei trei nu au renunţat la credinţa în Hristos, fapt pentru care Sfinţii Eutropiu şi Cleonic au fost crucificaţi în oraşul Pontine Amasea (Asia Mică) pe 3 martie 308. Trupul Sfântului Eutropiu a fost luat de Velonic, uns cu mir şi dus într-un sat, departe ca la optsprezece stadii de la cetate, iar trupul Sfântului Cleonic a fost luat de Conit şi dus în satul Chimă. Sfântul Vasilisc a fost executat mai târziu, pe 22 mai în oraşul Komana.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate