Ce sărbătorim de Halloween? Este sau nu sărbătoarea împrumutată de la americani

De unde a apărut Halloween-ul și ce se sărbătorește, de fapt, în această zi?

Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

În fiecare an, sărbătoarea de Halloween este celebrată pe data de 31 octombrie. În ultimii ani, a devenit una dintre cele mai cunoscute sărbători, în care fiecare participant alege costume înfricoșătoare și machiaje spectaculoase, pentru a celebra noaptea în care spiritele morților vizitează lumea celor vii. 

Ce sărbătorim de Halloween

Deși toată lumea asociază Halloween -ul cu sărbătoarea americanilor, acest lucru este total greșit. Această sărbătoare de pe 31 noiembrie nu a luat naștere în Statele Unite, iar existenţa ei este mult mai veche, fiind originală din vestul Europei.

Citeste si: DESCOPERĂ: 2 machiaje de Halloween la modă, potrivite pentru fete de toate vârstele

Halloween-ul este defapt sărbătoarea Samain sau Samonios și a fost creată de celţi. Această noapte de 31 noiembrie reprezintă sfârşitul toamnei şi marcare intrării într-un nou an. La începutul apariției, în Irlanda şi Ţara Galilor, se credea că în timpul acestei nopți spiritele malefice puteau să apară pentru a bântui lumea celor vii, iar pentru a evita acest lucru vechii celţi aprindeau focuri în aer liber.

Ce sărbătorim de Halloween?

Citeste si: A MURIT! Mulţi nici nu ştiau că este bolnavă... E doliu în muzica populară românească!- bzi.ro

Este cunoscută ca noaptea în care se crează o punte de legătură între lumea celor vii şi cea a morţilor, iar în trecut celţii lăsau deschise uşile caselor pentru ca persoanele trecute în nefință din familie să revină pentru câteva ore alături de cei vii.

Aşadar, celţii nu sărbătoreau forţele întunericului, ci marcau, pur şi simplu, reîntâlnirea cu cei dragi, trecuţi în lumea cealaltă.

Tradițiile americanilor în noaptea de Halloween

Pentru americani, Halloween-ul este o sărbătoare foarte importantă, iar în fiecare an, în noapte de 31 noiembrie profită de ocazie pentru a purta costume macabre, precummăști, costume de vampiri, schelete, diavoli, fantome…etc. 

În această noapte, cu ajutorul costumului, copii, dar și adulții, colindă din casă în casă strigând “ne dați sau nu ne dați”, iar la schimb ei

primesc dulciuri, o tradiție originală din Evul Mediu, când în ajunul Halloween-ului, cei săraci mergeau din casă în casă pentru a primi mâncare.

Ce sărbătorim de Halloween?

O altă tradiție, preluată de toată lumea, sunt dovleci scobiți, care au menirea de a alunga spiritele rele. Nici petrecerile nu lipsesc în această noapte, iar de regulă este un prilej pentru a se aduna toți prietenii într-un singur loc și pentru a se bucura de rețete cu dovleac, dar și alte roade ale toamnei, precum nuci și fructe.

Citeste si: Cinci costume deosebite de Halloween. Zici că sunt reale! FOTO

Totodată, în noaptea de Halloween, americanii își decorează și casa cu cele mai trăznite decorațiuni, precum decor uniform din pânze de păianjen, fantome, lumânări, etc.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum să faci cea mai bună supă cremă de dovleac plăcintar

Cât de mari au crescut copiii lui Cristian Chivu. Fostul căpitan al Naționalei de Fotbal a României locuiește cu familia sa în Milano

Ce banc i-a spus Mitică Dragomir lui Nicolae Ceaușescu și a regretat. Reacția Elenei Ceaușescu l-a înspăimântat: "I-am spus soției că gata, ne curăță!"

2022 va fi un an plin de SUCCES pentru tine!

Se schimbă banii în România?! Mugur Isărescu a dat vestea cea mare: Aş vrea să înţelegeţi

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Cum arată femeia care a consumat doar fructe timp de 30 de ani: „Copiii mei nu au fost interesați niciodată de dulciuri” FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies