Ce se întâmplă acum la locul de veci al Zinei Dumitrescu de la Bellu, după ce creatoarea a fost incinerată? Dezvăluiri exclusive

Zina Dumitrescu ar putea avea, în sfârșit, un monument funerar, la aproape doi ani de la moartea celebrei creatoare de modă.

Zina Dumitrescu
Zina Dumitrescu a murit la 82 de ani
Autor: Radu Constantin

In articol:

Zina Dumitrescu a murit pe 28 martie 2019, la 82 de ani, în azilul de bătrâni la care a locuit în ultimii ani din viață.

Cea mai cunoscută creatoare de modă din vremea comunismului și fostă directoare a Casei de Modă Venus, a fost incinerată după o decizie luată de singurul fiu al acesteia, Cătălin Negreanu. Decizia acestuia a fost una controversată, în condițiile în care apropiații femeii au dezvăluit că aceasta își cumpărase un loc de veci la Bellu.

În curtea azilului a fost ridicat un mic monument pentru mama Zina

Mai multe modele care au lucrat cu ”mama Zina” și care au vizitat-o în ultimii ani în azil au găsit totuși un loc în care pot să-i aprindă o lumânare, din când în când, celei care le-a descoperit și le-a schimbat viața. Este vorba despre o troiță ridicată în curtea azilului din Ghermănești de directorul acestuia, Ion Cassian. Troița este îngrijită acum de angajații azilului, aceștia fiind și cei care au grijă să existe o candelă care să ardă în permanență în memoria Zinei Dumitrescu.

Citeste si: Ce face azi fiul Zinei Dumitrescu, la mai bine de un an de la decesul mamei sale! Cătălin Negreanu e director, dar o fostă colegă a spus că nu strălucea profesional!

Zina Dumitrescu, loc de veci
Zina Dumitrescu avea un loc de veci la Bellu

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Totuși, puțini sunt cei care știu de existența acestei troițe și mai puțini cei care vin până la Ghermănești pentru a aprinde o lumânare pentru creatoare. Din această cauză, Ion Cassian ar dori amplasarea troiței în incinta cimitirului Bellu, chiar la locul de veci al Zinei Dumitrescu.

Citeste si: La un an de la moarte, mama Zina a fost uitată de toți! Cine s-a ocupat de parastase: „Nu a venit nimeni”

Fiul Zinei trebuie să-și de acordul pentru amplasarea troiței pe locul de veci al mamei sale

Zina Dumitrescu, fiul
Zina Dumitrescu și fiul ei, Cătălin Negreanu

Problema este că respectivul loc de veci i-a revenit prin succesiune lui Cătălin Negreanu, fiul Zinei, cu care Cassian nu este în cele mai apropiate relații. Directorul azilului i-a reproșat bărbatului că și-a abandonat mama la azil, că nu a venit decât foarte rar și că nu a plătit pentru serviciile oferite de instituție. Cel mai probabil, spun sursele noatre, Cassian nu ar vrea să apeleze la Negreanu pentru mutarea troiței pe locul de veci al Zinei și pare mai degrabă înclinat să apeleze la Adminisitarția Cimitirelor pentru a-i permite să amplaseze micul monument pe una dintre alei. În acest fel, crede Cassian, mai mai multă lume ar ajunge la troiță iar Zina Dumitrescu nu va fi uitată atât de ușor.

monument zina dumitrescu
Așa arată micul monument din curtea azilului

Zina Dumitrescu s-a născut în apropiere de Odesa și s-a mutat cu familia lângă Ploișeti, după cel de-al doilea război mondial. A ajuns directoare a Casei de Modă Venus la 30 de ani și a lansat modele celebre precum: Crinuța Popescu, Daniela Androne, Janine, Romanița Iovan, Dana Săvuică, Melek Amet, Cătălin Botezatu sau Liviu Ionescu. A fost căsătorit de trei ori și a avut un singur copil. A murit pe 28 martie 2019, singură, în camera azilului din Ghermănești.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Zina Dumitrescu a murit îngropată în datorii! "La câți oameni a făcut ea mari, să ajungă să o uite toți?" Declarații exclusive

Cum a refuzat Zina Dumitrescu să fie stilista Elenei Ceauşescu: „Eu sunt nebună, îi spun să-și tundă cocul ăla de cuib de cuci din cap”

Declarația exclusivă a lui Cătălin Botezatu, după ce a aflat că Răzvan Ciobanu a murit: „Nu merita să plece”

Horoscop de weekend 18-20 Iunie 2021: Weekendul vine însoțit de schimbări, iar pentru Săgetători, duminică este ziua pentru un venit în plus

VINE POTOPUL în România! Este cod galben de ALERTĂ chiar în această noapte

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Exclusiv. Anamaria Prodan și fiul lui Reghe au rupt tăcerea. „Cât sunt în viață, nu divorțează”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies