Ce se întâmplă acum la Mănăstirea Dervent, locul unde se află mormântul lui Aurelian Preda! Nu a fost niciodată așa

Mănăstirea Dervent de la malul Dunării a devenit cunoscută după ce Aurelian Preda a lăsat scris în testament că acolo vrea să fie înmormântat.

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

Îndrăgitul cântăreț de muzică populară își petrecuse ultima parte a vieții, departe de lume, în Mănăstirea Dervent. După moartea sa, i-a fost îndeplinită dorința, iar mormântul său se află într-un colț din frumoasa curte a lăcașului de cult.

Mănăstirea Dervent este un loc frecventat de pelerini, curtea sa și împrejurimile sunt mereu pline de credincioși veniți să se roage și să se reculeagă. Iar bucatele preotului călugăr Efrem Băndărică, bucătarul șef al mănăstirii și prietenul cel mai bun al lui Aurelian Preda, i-a încântat de-a lungul timpului pe toți pelerinii.

Citeste si: Misterul se adâncește! Unde a dispărut Mihai Șora de aproape 3 săptămâni?

Numai că în acest an, de Paște, Mănăstirea Dervent și curtea sa plină de flori a fost pustie.  Doar călugării și preoții care viețuiesc aici s-au putut bucura de frumusețea locului și de bucatele pregătite de părintele Efrem Băndărică.

Citeste si: Bilanț Covid-19, 29 noiembrie. Situație disperată la ATI. Câte cazuri noi sunt - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Din cauza epidemiei de coronavirus, care a încvhis toate bisericile, la Mănăstirea Dervent este pustiu. Părinții călugări oficiază toate slujbele cu ușile ănchise, fără credincioși. S-a găsit însă o posibilitate, iar pe pagina de Facebook a mănăstirii toate slujbele din perioada de dinaintea Paștelui au fost transmise live în format audio.

Citeste si: Cea mai TRISTĂ imagine din timpul pandemiei: polițiștii păzesc cimitirul pentru ca românii să nu-și poată jeli morții

Mai mult, părintele Efrem Băndărică a postat multe imagini din curtea mănăstirii, plină de flori, pentru a-și încânta prietenii pe care-i așteaptă cu bucate alese când se va ridica starea de urgență. 

Citeste si: Rugăciuni în Catedrala Notre-Dame goală, în Vinerea Mare, la un an de la incendiu

Mănăstirea Dervent este loc de pelerinaj

Mii de oameni, mii de rugăciuni, mii de suflete se adună, în vremea în care bisericile nu sunt închise și nu există interdicția de a călători, în fiecare duminica la Mănăstirea Dervent, din judetul Constanta. Cu multă pioșenie și speranță în suflete credincioșii pornesc în pelerinaj pe dealurile sfinte. Pe malul Dunarii, într-o zonă aproape pustie, Mănăstirea Dervent este un loc unde cei care vin își găsesc linistea. Lăcașul sfânt a devenit cunoscut datorită pietrelor în formă de cruce  care cresc din pământ.

Citeste si: Emoționant! O bătrână din Vaslui izbucnește în lacrimi pentru că nu poate merge la biserică. A primit ramura de salcie sfințită acasă

Lângă minunile de piatră și-a găsit liniștea și îndrăgitul interpret de muzică populară, Aurelian Preda. artistul a încetat din viață pe 27 septembrie 2016, la doar 46 de ani, fiind înmormântat după câteva zile la mănăstirea Dervent.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iată prima reacție a amantului Ralucăi Pastramă!

Iohannis a zis chiar acum: Suntem obligați! Ce va fi de sărbători

Dieta folosită de Jojo. A pierdut zeci de kilograme. Cum a decis să slăbească vedeta de la Antena 1

Părintele Valerian Pâslaru este grav bolnav: „Trece prin grele încercări trupești: a fost operat o dată și urmează să sufere și alte intervenții! Rugați-vă pentru sfinția sa”

Imagini dureroase la Suceava. Rudele îndoliate au voie să privească doar de la poartă cum trece sicriul cu trupul neînsuflețit

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies