Stiri

Ce se întâmplă atunci când ţii lumânarea la moartea cuiva

O adevărată jertfă adusă lui Dumnezeu este, fără doar şi poate, lumânarea, după cum scrie ortodoxia.md. Totuşi, nu trebuie să fie orice fel de lumânare, ci din ceară curată, întrucât este mai luminoasă şi nu produce fum.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: T.S.


Ce se întâmplă atunci când ţii lumânarea la moartea cuiva


Dacă te-ai întrebat vreodată ce semnificaţie are aceasta, ei bine, află că depinde de împrejurările în care este folosită.

Dacă lumânarea care se aprinde la citirea Evangheliei înseamnă lumina adevărului evanghelic care a străbătut întunericul necredinţei în care trăiau popoarele dinainte de venirea lui Hristos, la moarte, lumanarea este lumina care se pune în mâna mortului, cand acesta îşi dă duhul, spre a-i fi calauză pe drumul de veci.


În ceea ce priveşte lumânarea care se ţine aprinsă la Botez se spune că lumina este forma superioară de existenţă a materiei, fapt pentru care Dumnezeu a făcut mai întâi lumina. Ţinând lumânarea cuiva este ca şi cum l-ai călăuzi. Aşa îl călăuzeşti la Sfântul Botez spre viaţa în Hristos, la Cununie spre o viaţă de familie binecuvîntată de Dumnezeu şi la înmormîntare spre împărăţia cerurilor.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Titlu secțiune