Ce se întâmplă cu biletele cumpărate la spectacolele anulate din cauza epidemiei de coronavirus? Mesajele organizatorilor de evenimente

În urma măsurilor luate de autorităţi, în contextul epidemiei de coronavirus, instituţiile de spectacole din ţară şi-au suspendat activitatea.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

În aceste condiții, toate spectacolele și evenimentele au fost anulate sau amânate. Și cum pentru multe dintre evenimente, biletele fuseseră cumpărate în avans, întrebarea este ce se va întâmpla cu acestea.

Și cum, returnarea banilor pentru aceste bilete, pentru mulți ar însemna o mare gaură financiară sau chiar falimentul, aceștia apelează la înțelegerea publicului.

Citeste si: Sute de euro pentru cetățeni. Decizia a stârnit aplauze în toată Europa. Se aplică și în România?

Un mesaj emoționant a fost transmis de Ion Caramitru, directorul Teatrului Național din București, unde biletele pentru spectacole se epuizează de cele mai multe ori cu săptămâni bune înaintea reprezentației. În acest context, în care au fost anulate zeci de spectacole numai la TNB, returnarea banilor pe aceste bilete ar însemna golirea conturilor instituției și imposibiltatea plății angajaților, de la actori, până la costumiere, casiere sau plasatoare în sală.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Informații oficiale. 277 de persoane din România au fost infectate cu coronavirus

”Mă adresez celor îndrăgostiţi de teatrul nostru, de teatrul românesc în general, cu rugămintea să ia în calcul ideea de a nu pretinde, acum, imediat, rambursarea banilor pentru biletele pe care le-au cumpărat în avans, deoarece TNB se obligă să reprogrameze aceste spectacole atunci când vom aveam posibilitatea. Şi biletele rămân valabile. Ar fi un gest de solidaritate cu ce se întâmplă astăzi în ţară şi, în mod expres, în sălile de teatru”, a spus Ion Caramitru într-un mesaj video.

”Teatrul Naţional trebuie să decaleze activitatea curentă pentru 45 de spectacole. Este mult mai folositor pentru noi dacă aţi accepta această convenţie, să spunem, şi gest de solidaritate pentru că ne-aţi ajuta imens să putem, firesc, să ne ducem mai departe activitatea”, a mai spus Ion Caramitru.

Astfel de situații au fost și în alte țări, unde populația a înțeles în acest fel să sprijine instituțiile de cultură.

Citeste pe stirilekanald.ro si mesajele organizatorilor de evenimente despre biletele cumpărate la specatcolele anulate din cauza epidemiei de coronavirus

sursa foto: Facebook Teatrul National Bucuresti

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Asistentă din Alba Iulia, despre primul ei pacient cu coronavirus: „Repet la nesfârșit Tatăl nostru”

Bogdan Aron, pacientul numărul 24 cu coronavirus, mesaj după externare: "Ne paște un pericol mare"

Unde s-au autoizolat Bogdan Mocanu și Andra de teama coronavirului! Cei doi au „fugit” la țară, la mama lui Bogdan

Metroul bucureștean, ca după bombardament! Ce se întâmplă, în plină epidemie de coronavirus, la orele de vârf! Reportaj EXCLUSIV

Staful zilei, marți, 22 septembrie 2020. Berbecii, puși în fața unei decizii dificile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies