Ce se intampla cu cei opt suporteri români reţinuţi în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează că cei opt cetăţeni români suporteri ai echipei naţionale de fotbal reţinuţi vineri de către Poliţia elenă la intrarea pe stadion, pentru posesie de materiale pirotehnice interzise, urmează a fi repatriaţi în cursul zilei de luni.

Distribuie pe:

fara descriere"Reprezentanţii misiunii diplomatice au acordat, pe durata perioadei în care aceştia au fost reţinuţi, asistenţă consulară de specialitate, fiind alături de cetăţenii români aflaţi în dificultate. Ambasada României la Atena a menţinut, în mod constant, legătura cu autorităţile locale, în vederea monitorizării evoluţiei cazului", precizează MAE, conform Mediafax.

Ministerul menţionează totodată faptul că, kalooga_36441" mulţumită demersurilor întreprinse de reprezentanţii ambasadei, autorităţile elene au accelerat formalităţile aferente procedurii de expulzare".

Opt cetăţeni români, suporteri ai selecţionatei naţionale de fotbal, au fost reţinuţi vineri în Grecia, pentru deţinerea de torţe şi fumigene, interzise de legile elene, fiind condamnaţi la 5 luni cu suspendare şi făcând apel la hotărârea judecătorească.

"În data de 15 noiembrie 2013, Ambasada României la Atena a fost informată cu privire la reţinerea a 8 cetăţeni români, suporteri ai naţionalei, sub acuzaţia deţinerii de torţe şi fumigene, materiale interzise de către legislaţia elenă la intrarea pe un stadion. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la incident şi s-au deplasat la subdiviziunea unde erau reţinuţi cetăţenii români pentru a discuta cu aceştia. Potrivit informaţiilor primite de la ambasada României la Atena, cei 8 cetăţeni români au fost condamnaţi la o pedeapsă de 5 luni cu suspendare, pe o perioadă de 3 ani. Cetăţenii români au făcut apel la hotărârea judecătorească emisă. Poliţia a decis menţinerea celor 8 români în stare de arest, până la finalizarea procedurilor de expulzare", a informat MAE, duminică.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate