Ce se întâmplă cu cenușa Cristinei Țopescu! Dezvăluiri Exclusive

Cristina Țopescu a fost incinerată la crematorul uman de la Vitan-Bârzești din București, în jurul orelor prânzului, fiind condusă pe ultimul ei drum de foarte puține persoane din apropierea ei.

Distribuie pe:

Autor: Radu C. Munteanu, Radu Constantin

fara descriere

Mașina morturară a plecat de la cimitirul Bellu din București spre crematorul uman de la Vitan-Bârzești, cu sicriul care o adăpostea pe Cristin a Țopescu, iar odată ajuns la destinație a fost întâmmpinat de mama și de fratele acesteia.

Citeste si: Cristina Țopescu, ultimul drum! Fosta jurnalistă va fi incinerată! Prietenii i-au făcut un tablou imens FOTO&VIDEO

Citeste si: Momente sfâșietoare în fața capelei unde a fost depusă Cristina Țopescu! ”Chiar am iubit-o”

Citeste si: Mama Cristinei Țopescu a dezvăluit ce se va întâmpla cu cenușa fiicei sale după incinerare! Emoționant, ce a ținut bătrâna tot timpul în mână VIDEO

Nu a durat mult și, în jurul orelor prânzului, trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu a fost dus la incinerator. ”Durează cam o oră, o oră și jumătate pentru a fi complet incinerat. Dar urna nu se eliberază imediat, mai sunt câteva proceduri de executat, oasele mari, nearse complet, sunt aduse la stadiul de cenușă, iar abia apoi sunt puse toate rămășițele în urnă. Teoretic, într-o zi, două, familia poate lua urna, uneori însă durează mai mult”, ne-a spus un angajat de la Crematorul Uman de la Vitan-Bârzești.

Depunerea cenușei însă este cea care suscită încă controverse în familie. Astfel, se pare că mama Cristinei Țopescu, Rodica, și-ar fi dorit să o depună în cripta lui Cristian Țopescu, pe când fratele fostei jurnaliste vrea să depună urna în columbarul din Cimitirul Bellu din București. Cu toate acestea, spun sursele noastre, câștig de cauză pare să aibă fratele Cristinei Țopescu, cel care, de altfel, s-a ocupat de toate formalitățile, iar urna cu cenușa regretatei jurnaliste va fi depusă, zilele viitoare, la cimitirul Bellu, acolo unde a fost cumpărată poziția necesară din columbar.

fara descriere

Cristina Țopescu, incinerată! A fost dorința ei

Încă de pe când trăia, Cristina Țopescu le-a împărtășit celor care i-au fost apropiați că își dorește să fie incinerată.

”Toată lumea știa că incinerarea e alegerea ei. Cristina a vrut așa, atunci trebuie să fie așa. Am primit mesaje de la diverse persoane să transmit familiei că le dăruiesc ei un loc de veci, doar să nu o incinereze pe Cristina. Dacă ea așa a vrut, trebuie să fie așa cum și-a dorit ea”, a spus Monica Pop, în fața capelei în care fusese depus trupul neînsuflețit al regretatei Cristina Țopescu, ieri.

fara descriere

Astăzi, conform programării făcute de familia jurnalistei, la Crematoriul Vitan-Bârzești din București, Cristina Țopescu a mers pe ultimul ei drum. Fără slujbă de înmormântare – canoanele ortodoxe interzicând categoric incinerarea -, cenușa Cristinei Țopescu urmând să fie depusă apoi în cimitirul Bellu din București.

Cristina Țopescu a fost găsită moartă în casă! Monica Pop spune că fosta jurnalistă și-a dorit să fie incinerată

Cristina Țopescu a fost găsită moartă în casă duminică seară, după ce o prietenă, care era și vecină, a sunat la 112 spunând că nu o mai văzuse pe fosta jurnalistă din preajma Crăciunului. Vecina a intrat în curtea Cristinei Țopescu, pentru că nu mai vazuse nici o mișcare prin casă, s-a uitat pe geam și a zărit doi câini morți.

Oamenii legii care au venit după apelul acesteia la 112 au găsit-o pe Cristina Țopescu moartă, în pat, în plus, cadavrul era aproape mumificat. Se bănuiește că fosta jurnalistă ar fi murit de circa trei săptămâni.

Cristina Țopescu a fostr incinerată azi, după ce miercuri dimineață, sicriul cu trupul acesteia a fost depus la capela Cimitirului Bellu. Familia și prietenii susțin că fosta jurnalistă îți exprimase dorința de a fi incinerată.

 

Scandal cu privire la trupul neînuflețit al regretatei Cristina Țopescu

Mama Cristinei Țopescu a făcut aceste dezvăluiri, după ce au apărut informații că între bătrână și frații vitregi ai fostei jurnaliste a izbucnit un scandal în momentul în care s-a aflat că se dorește incinerarea. Mama Cristinei Țopescu susține că fiica ei trebuie înmormântată creștinește lângă tatăl ei, Cristian Țopescu, în timp ce frații acesteia spun că fosta jurnalistă și-a exprimat încă din timpul vieții dorința de a fi incinerate după moarte.

Cristina Țopescu a fost fiica lui Cristian Țopescu din prima căsătorie a acestuia, cu Rodica Țopescu. După divorțul de mama Cristinei Țopescu, marele cronicar sportiv a mai fost căsătorit de două ori, din ambele mariaje având câte un băiat. Cristi Țopescu, băiatul cel mare al lui Cristian Țopescu a fost cel care s-a ocupat de ridicarea de la morgă a trupului surorii lui, dar și de organizarea funerariilor. Asta deși se știe că între cele oduă rude, relațiile nu erau prea apropiate în ultima perioadă. Despre mezinul lui Cristian Țopescu, Sebastian, fiul fostului comentator sportiv cu Christel Ungar, se știe că este plecat în străinătate la studii. Cât despre mama Cristinei Țopescu, aceasta locuiește în Germania, țară unde a fugit în perioada comunismului.

 

 

Cristina Țopescu nu a avut slujbă de înmormântare

Conform cutumelor ortodoxe, cei care ales să fie incinerați, așa cum a făcut-o și Cristina Șopescu, nu beneficiază de oficiile preoților. Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: ”Incinerarea este o practică neacceptată în creștinism. Nu se poate oficia o slujbă de înmormântare și pentru rațiunea următoare: lipsește subiectul concret al înmormântării, care este trupul. Persoana umană este compusă din trup și suflet, celor două elemente trebuie să li se acorde prețuire egală”. Din acest motiv, Cristina Țopescu nu va avea parte de o înmormântare în adevăratul sens al cuvântului, urna ei urmând să fie depusă la cimitirul Bellu.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate