Ce se întâmplă cu copiii care nu au acces la internet. Anunțul făcut de Ministrul Educației: ”Știu că nu sunt vremuri ușoare”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut un anunț important în cazul elevilor care nu au acces la internet.

Ministrul Educației, Monica Anisie
Autor: Cristina Cruceru

In articol:

Ministrul Educației, Monica Anisie, a luat măsuri în cazul copiilor care nu au acces la internet acasă și nu pot fi prezenți la cursurile online. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că Guvernul României a decis ca de luni elevii să continue educația în mediul online. 

După cum știți, Guvernul României a decis ca de luni elevii să continue #educația în mediul online, iar părinții și toți angajații, acolo unde se

poate, să își desfășoare activitatea de acasă. Aceste măsuri sunt complementare și au ca scop diminuarea răspândirii virusului. Cifrele care ne indică gradul de infectare sunt alarmante, spitalele sunt arhipline, iar personalul medical ne transmite mesaje clare că sistemul medical are nevoie de ajutor din partea întregii societăți! #împreună Mulți contestatari ai acestor măsuri vorbesc despre rata scăzută a infectărilor în școală, venind cu exemplul altor țări din Europa, unde învățământul continuă în varianta clasică. Această abordare este una extrem de periculoasă, pentru că prezintă incomplet realitatea!

Citeste si: Școală online. Ministrul Educației anunță eliminarea tezelor de anul acesta. Cum vor fi evaluați elevii

Citeste si: Noi indicii din noaptea jafului, care a avut loc în locuința lui Culiță Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu orele online! Anunțul făcut de Ministrul Educației, Monica Anisie: ”Vin tot mai des semnale de la părinți”

Potrivit specialiștilor, mare parte dintre copii sunt potențiali transmițători asimptomatici ai virusului. Prin urmare, cifrele referitoare la rata infectării în rândul elevilor nu prezintă o imagine elocventă a situației.  Decizia Guvernului arată #responsabilitate și se bazează pe analize și date mult mai complexe ale situației per ansamblu.

Fiecare Guvern din UE a decis cum se poziționează în lupta împotriva virusului, în funcție de resursele sistemelor pe care le conduc. Astăzi, sănătatea românilor și a sistemului medical reprezintă PRIORITATE 0 pentru România! Ne dorim, chiar dacă sunt necesare restricții, să continuăm educația și să lăsăm economia să funcționeze”, transmite ministrul Educației, Monica Anisie.

Ce se întâmplă cu copiii care nu au acces la internet
Ce se întâmplă cu copiii care nu au acces la internet[Sursa foto: PixaBay]

Ce măsuri a luat Ministrul Educației

Monica Anisie a luat o serie de măsuri pentru trecerea totală la învățământ online. Ministrul Educației a explicat într-o postare pe Facebook ce soluții a găsit pentru ca toți elevii să poată să-și desfășoare cursurile.

”Referitor la măsurile pe care le-am luat la minister pentru trecerea totală în online, aș vrea să transmit câteva mesaje colegilor mei profesori, educatori, învățători, directori de școli și inspectori, dar și părinților și elevilor:

  1. Toți profesorii care au nevoie de îndrumare pentru învățarea online vor beneficia, începând de marți, de webinarii, pentru fiecare materie, coordonate de experți din minister.
  2. Primele peste 64 de mii de tablete au ajuns deja la elevii din mai multe județe. Săptămâna viitoare vor fi livrate restul de până la 82.000. Atât ministerul, cât și operatorii care au câștigat licitațiile organizate de ONAC fac toate eforturile ca toate cele 250.000 de tablete să ajungă la copii până în decembrie. Situația la nivel mondial este una extrem de nefericită. Nevoia este mare peste tot în lume. Vă asigur că facem toate eforturile!
  3. Copiii care nu au acces la Internet vor primi acasă, de la profesori, materiale didactice pentru a asigura continuitatea învățării. Avem exemple de bune practici excepționale în fiecare județ, de la cadre didactice dedicate, pe care le voi face publice, începând cu săptămâna viitoare, pentru că merită să devină exemplu. #sepoate
  4. Tezele nu se mai susțin în acest an școlar, ele fiind înlocuite cu evaluări sumative.
  5. Fac un apel către toți inspectorii să verifice realizarea orelor online conform orarului și programei și îi rog pe directorii de unități de învățământ să acționeze în consecință în cazul în care un cadru didactic refuză să își țină orele. La Vrancea și Dâmbovița s-au luat deja astfel de măsuri. Îi rog și pe părinți să semnaleze școlii dacă observă astfel de situații.
  6. Toate resursele pentru adaptarea la învățarea online, pentru fiecare materie, sunt postate pe http://educatiacontinua.edu.ro. Aici, cadrele didactice beneficiază de informații și tutoriale privind organizarea procesului de predare-evaluare în mediul online și nu numai (tutoriale video-resurse web pentru predare și testare etc).
  7. De săptămâna viitoare, vom organiza, la nivel de județ, un telverde pentru profesori, elevi și părinți, unde vor fi răspunsuri și soluții la probleme punctuale. Știu că nu sunt vremuri ușoare. Și înțeleg nemulțumirea fiecăruia. Sunt și eu părinte și cadru didactic, dar sunt și cetățean al acestei țări și am obligația, ca noi toți, de altfel, să dau dovadă de solidaritate! Sistemul medical are nevoie de noi! Vrem să ne putem salva apropiații, iar pentru asta trebuie să limităm din nou, pentru o perioadă, deplasările și expunerea. Nu putem trece peste asta decât #împreună!”, este mesajul transmis de Monica Anisie.
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum arată cele două declarații pe propria răspundere pe care trebuie să le semneze elevii, părinții, dar și profesorii

O profesoară de la o şcoală din Borşa a fost filmată când lovea elevii. Ministrul Educaţiei a cerut deschiderea unei anchete, directorul şcolii ar putea fi demis

Vacanță pentru elevii din clasele primare și preșcolari! Când se vor întoarce la școală

Previziuni astrale pentru luna Septembrie. Care dintre zodii vor avea o lună perfectă

Veste BOMBĂ despre Elena Băsescu! Ce s-a întâmplat cu fiica lui Traian Băsescu

Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre

Cu ce își ocupă timpul liber Traian Băsescu, după ce și-a pierdut privilegiile de fost șef al statului

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies