Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională! Se schimbă totul pentru elevi

În Monitorul Oficial a fost publicată noua programă pentru Evaluarea Națională din 2021.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere


In articol:

Evaluarea Națională cunoaște noi modificări, iar WowBiz ți le aduce la cunoștință. Noile programe de examen valabile începând cu generația aflată acum în clasa a VII-a au fost publicate în Monitorul Oficial. Acestea sunt valabile din 2021, când ar trebui ca prima generație de elevi cu clasa pregătitoare să termine clasa a VIII-a.

Programele noi pentru Evaluarea Națională 2021 vin în contextul în care elevii care sunt acum clasa a VII-a și care vor susține acest examen anul viitor au avut un curriculum nou din clasa pregătitoare și până acum, programe școlare noi la fiecare materie și manuale noi la toate disciplinele.

Citeste si: România, în stare de urgenţă: TOTUL despre măsurile care se aplică de azi. Ce avem și ce nu mai avem voie să facem?

În acest context reprezentanții Ministerului Educației au decis modificarea structurii subiectelor atât la Limba și Literatura română, cât și la Matematică.

Noua programă pentru Evaluarea Națională 2021! La Limba și Literatura română dispar compunerile

Astfel, la Limba și Literatura Română, conform documentului publicat în Monitorul Oficial, structura subiectului va fi modificată conform ”evaluărilor din testările PIRLS și PISA, care vizează modelul dezvoltării personale în receptarea textului literar și caracterul funcțional al componentei lingvistice, în conformitate cu profilul de formare a absolventului de gimnaziu și cu programa școlară sus menționată.”

Citeste si: Profesorii se revoltă. Coronavirusul produce primul conflict major

Iată și câteva schimbări importante, conform edupedu.ro:

Dispar compunerile, genurile și speciile literare sunt înlocuite de „tipuri de texte”, celebra cerință din toate comentariile care presupunea ”motivarea apartenenţei unui text studiat sau la prima vedere la o specie literară sau la un gen literar” devine istorie. Rămâne, în schimb, „caracterizarea personajului”.

fara descriere

Noua programă pentru Evaluarea Națională 2021! La Matematică se va merge pe programa din 2014

Noua programă de Matematică pentru Evaluarea Națională 2021 este mai detaliată în privința competențelor generale și specifice pe care examenul trebuie să le evalueze față de programa aflată în vigoare, adoptată încă din 2014. În ce privește conținuturile, o analiză aprofundată care urmează să fie făcută va arăta diferențele.

Citeste si: Toate școlile din România sunt închise. Cât mai au elevii de stat acasă?

Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională! Se schimbă totul pentru elevi

Evaluarea Națională 2021! Elevii de clasa a VII-a trebuiau să susțină simulare în luna mai

Elevii de clasa a VII-a trebuiau să susțină simularea pentru Evaluarea Nașională, conform noii programe, în luna mai. Dar, cum școlile sunt închise din cauza epidemiei de coronavirus și toate evaluările și simulările naționale au fost suspendate, structura anului școlar ar putea fi modificată.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate