Ce se întâmplă cu locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus! Agenţie ONU, anunț de ultim moment: "Zeci de milioane de oameni riscă să îşi piardă job-ul"

Zeci de milioane de oameni riscă să îşi piardă locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit unei analize a Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), o agenţie a ONU, care se aşteaptă ca numărul acestora să fie peste cele 25 de milioane de persoane prevăzute într-o estimare făcută în urmă cu doar două zile, transmite Reuters.

Ce se întâmplă cu locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus! Agenţie ONU, anunț de ultim moment:
Autor: A.N.C

In articol:

Ce se întâmplă cu locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus! Agenţie ONU, anunț de ultim moment: "Zeci de milioane de oameni riscă să îşi piardă job-ul"
Ce se întâmplă cu locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus! Agenţie ONU, anunț de ultim moment: "Zeci de milioane de oameni riscă să îşi piardă job-ul"

Potrivit estimării precedente a agenţiei ONU, numărul persoanelor fără loc de muncă din cauza pandemiei ar fi urmat să crească cu 5,3-24,7 milioane.

Cu toate acestea, Sangheon Lee, directorul departamentului de politică pentru ocuparea forţei de muncă al OIM, a declarat joi, la Geneva, că amploarea şomajului temporar, disponibilizările şi numărul de cereri de prestaţii de şomaj vor fi mult mai mari.

„Încercăm să evaluăm şocul temporar în modelarea noastră estimativă. Amploarea fluctuaţiei este mult mai mare decât anticipăm", a spus el.

„Proiecţia va fi mult mai mare, mult mai mare decât cele 25 de milioane pe care le-am estimat”, a adăugat acesta.

Prin comparaţie, criza financiară globală din 2008-2009 a crescut şomajul global cu 22 de milioane.

Ce se întâmplă cu locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus! Agenţie ONU, anunț de ultim moment: "Zeci de milioane de oameni riscă să îşi piardă job-ul"
Ce se întâmplă cu locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus! Agenţie ONU, anunț de ultim moment: "Zeci de milioane de oameni riscă să îşi piardă job-ul"

Ce se întâmplă cu locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus

În Statele Unite, unde, ca şi în multe părţi ale lumii, măsurile de combatere a pandemiei au dus la oprirea bruscă a activităţilor economice, numărul americanilor care au solicitat ajutoare de şomaj s-a ridicat la peste 3 milioane săptămâna trecută.

Acest lucru a detronat recordul anterior de 695.000 de cereri, stabilit în 1982. Economiştii chestionaţi de Reuters au anticipat că solicitările vor creşte la 1 milion, deşi estimările erau de până la 4 milioane.

Citeste si: Loredanei Chivu i-au „putrezit” fesele! Imagini șocante cu posteriorul siliconat al blondei- bzi.ro

Datele se adaugă unui scenariu alarmant exprimat de preşedintele Băncii Rezervei Federale din St Louis, James Bullard, care a avertizat că până la 46 de milioane de oameni din ţară- aproape o treime din lucrătorii americani- îşi pot

pierde locurile de muncă pe termen scurt.

Citeste si: Ministrul Muncii a făcut anunțul! Noi măsuri în ceea ce privește șomajul tehnic. Ce modificări s-au făcut

Citeste si: Doliu imens în teatru! Actorul Constantin Drăgănescu a murit astăzi: "Ne vom aminti întotdeauna cu drag rolurile cărora le-a dat viaţă"

Citeste si: Imagini emoționante. Mesajul transmis de coreeni pentru români, dintr-o fabrică de confecții din Asia

Ţările din întreaga lume resimt şocul provocat de coronavirus, care a infectat peste 470.000 de oameni, a ucis peste 21.000 şi care, potrivit aşteptărilor, va declanşa o recesiune globală.

În India, unde premierul Narendra Modi a anunţat în această săptămână măsuri restrictive la nivel naţional, timp de 21 de zile, pentru a stopa răspândirea bolii, grupurile industriale au avertizat că pierderile de locuri de muncă ar putea ajunge la zeci de milioane.

Garish Oberoi, trezorier al Federaţiei Indiene a Asociaţiilor din Turism şi Ospitalitate, a declarat pentru Reuters că grupul estimează că ar putea fi pierdute aproximativ 38 de milioane de locuri de muncă doar în sectorul turismului şi al ospitalităţii.

Printre cei mai grav afectaţi vor fi cei 120 de milioane de lucrători migranţi ai Indiei, pentru care blocajul înseamnă că salariile dispar. Mulţi nu îşi pot permite chirie sau mâncare în oraşe şi, odată cu închiderea sistemelor de transport, mulţi au început acum să parcurgă sute de kilometri pentru a se întoarce în satele lor.

Ce se întâmplă cu locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus, în Europa

În Europa, Franţa încearcă să convingă companiile să nu concedieze angajaţii, inclusiv printr-o schemă care permite întreprinderilor să reducă programul de lucru, fără ca angajatul să suporte un impact masiv.

Ministerul francez al Muncii a anunţat că aproape 100.000 de companii franceze au solicitat guvernului să fie despăgubite pentru că a scurtat au avut loc luni şi marţi.

În Marea Britanie, guvernul a anunţat că 477.000 de persoane au solicitat în ultimele nouă zile sprijin prin intermediul Credit Universal, care reprezintă un ajutor acordat şomerilor sau persoanelor cu venituri mici. Institutul de cercetări Foundation Foundation a anunţat că avut loc o creştere cu peste 500 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Citeste si: Un politician din USR a făcut o glumă scandaloasă despre izolarea bătrânilor la domiciliu: ”Auziți, dacă au blocat persoanele peste 64 de ani în casă, nu acum ar fi momentul ideal pentru alegeri?”

Citeste si: Motivul surprinzător pentru care Andrei de la Survivor România nu a dormit cu iubita lui Karina în aceeași cameră! Cei doi s-au evitat după ce au câștigat vila pe traseu

Potrivit institutului, această creştere arată că ţara ”este deja în mijlocul unei crize a şomajului care se desfăşoară mult mai repede decât în timpul crizei financiare”.

Rata şomajului din Irlanda ar putea să crească până la aproximativ 18% până în vară, faţă de 4,8% luna trecută, a estimat joi Institutul de Cercetări Economice şi Sociale, care anticipează o contracţie economică de 7,1% în 2020.

„Şomajul este extrem de sensibil şi volatil la activitatea economică, ceea ce este destul de îngrijorător în opinia noastră”, a declarat Lee de la Organizaţia Internaţională a Muncii.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Florin Cîțu a făcut anunțul momentului despre salarii: Nicio scădere de venituri în sectorul bugetar

Curs BNR, 3 martie. Euro a atins o nouă valoare istorică! Cum suntem afectați de această majorare

Guvernul Cîțu a făcut anunțul referitor la pensiile românilor: „Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022”

Horoscop Zilnic Vineri 23 Aprilie 2021: Ziua aceasta vine cu energie pozitivă, realizări și bucurii

Cine i-ar putea lua locul lui Iohannis?! Dezvăluirea serii în politică! Este surpriză totală

S-a aflat adevărul! Cu cine a fost căsătorită Denise Rifai? Vedeta OBLIGATĂ să recunoască

EXCLUSIV EVZ. Clotilde Armand şi-a măturat curtea palatului de 4 milioane de euro, din Bucureşti. Filmare de colecţie VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies